Μία ιδιαίτερη συνταγή για να αξιοποιήσουμε την εξαίσια τσιπούρα.
Υλικά
- 8 φιλέτα τσιπούρας
- 30εκ. τζίντζερ τριμμένο
- 180γρ. ελαιόλαδο
- 180γρ. χυμός lime
- 20γρ. αλάτι
- 3γρ. wasabi powder
- 80γρ. κρεμμύδι ξερό(ψιλοκομμένο)
- 10γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 2 lime
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αποδερματίζουμε. Μαρινάρουμε τα φιλέτα μας με το χυμό lime και το αλάτι για 15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με τσέρκι σε πιάτο ή εναλλακτικά σε γυάλινα μπολάκια.
Προαιρετικά, γαρνίρουμε με πιπεριά και μυρωδικά.
Διατροφική Ανάλυση
Μερίδα 100γρ (ανά φιλέτο)
DV% | ||
Ενέργεια kcal | 337 | |
Υδατάνθρακες γρ. | 5 | 13,5 % |
Πρωτεΐνες γρ. | 3 | |
Λίπος γρ. | 23 | 283% |
Μονοακόρεστα λιπαρά g | 18 | |
Νερό g | 40 | |
Ασβέστιο mg | 20 | 15% |
Κάλιο mg | 123 | |
Σίδηρος mg | 1 | 57% |