Τσιπούρα σεβίτσε

Τσιπούρα σεβίτσε

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μία ιδιαίτερη συνταγή για να αξιοποιήσουμε την εξαίσια τσιπούρα.

Υλικά

  • 8 φιλέτα τσιπούρας
  • 30εκ. τζίντζερ τριμμένο
  • 180γρ. ελαιόλαδο
  • 180γρ. χυμός lime
  • 20γρ. αλάτι
  • 3γρ. wasabi powder
  • 80γρ. κρεμμύδι ξερό(ψιλοκομμένο)
  • 10γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 2 lime

Εκτέλεση  

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αποδερματίζουμε. Μαρινάρουμε τα φιλέτα μας με το χυμό lime και το αλάτι για 15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

Τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με τσέρκι σε πιάτο ή εναλλακτικά σε γυάλινα μπολάκια.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με πιπεριά και μυρωδικά.

 

Διατροφική Ανάλυση

Μερίδα 100γρ (ανά φιλέτο)

DV%
Ενέργεια kcal 337
Υδατάνθρακες γρ. 5 13,5 %
Πρωτεΐνες γρ. 3
Λίπος γρ. 23 283%
 
Μονοακόρεστα λιπαρά g 18
Νερό g 40
Ασβέστιο mg 20 15%
Κάλιο mg 123
Σίδηρος mg 1 57%

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts