vegan τούρτα σοκολατίνα

Αυτή την Κυριακή, ας δοκιμάσουμε μία vegan τούρτα σοκολατίνα!

Διάρκεια για τη vegan τούρτα σοκολατίνα: 4 ώρες 

Βαθμός δυσκολίας: 3/4

Υλικά για 15 κομμάτια

για τη βάση:

  • 1 φλιτζάνι (140γρ) ωμά φουντούκια και αμύγδαλα, μουλιασμένα για 20 λεπτά
  • 1φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένοι για 10 λεπτά
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 4 κουτ. σούπας γάλα σόγιας ενισχυμένο με ασβέστιο
  • 4 κουτ. σούπας κακάο ωμό
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου

για τη γέμιση:

  • 400γρ ωμά φουντούνια, κάσιους και αμύγδαλα, μουλιασμένα για 20 λεπτά
  • 250ml γάλα σόγιας
  • 4 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 200γρ σοκολάτα >80% κακάο
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα κατεψυγμένη

για την επικάλυψη:

  • 100γρ σοκολάτα
  • 100ml γάλα σόγιας
  • 50γρ φουντούκια για γαρνίρισμα

Παρασκευή

για τη βάση:

Μουλιάστε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά.  Ταυτόχρονα ψιλοκάψτε και μουλιάστε τους χουρμάδες για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε στο μπλέντερ πρώτα τα στεγνά υλικά και μετά τους χουρμάδες, το γάλα, το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ανακάτεμα των υγρών μπορεί να γίνει σε ένα μπόλ με τα χέρια. Να πλάσετε τη ζύμη που θα δημιουργηθεί. Με τα δάκτυλα πατήστε για να ανοίξει η ζύμη σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα. Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο

viber image3

για τη γέμιση:

  • Πολτοποιήστε τους ξηρούς καρπούς
  • Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
  • Πολτοποιήστε τη μπανάνα, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι και ομογενοποιήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά
  • Κατόπιν, τοποθετήστε τη γέμιση πάνω στην κρύα βάση

viber image2

για την επικάλυψη:

  • Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε το γάλα
  • Περιχύστε την vegan τούρτα σοκολατίνα και πασπαλίστε με μισοσπασμένα τα υπόλοιπα φουντούκια.
  • Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες

viber image1

 

Καλή επιτυχία!!

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: http://www.siniditidiatrofi.g

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

eight + three =