πηγή φωτογραφίας: https://oikohouse.wordpress.com/

Η κλασσική αγαπημένη σε όλους συνταγή της ομελέτας με τα σπαράγγια.

Υλικά

  • 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
  • 4 αυγά
  • ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • ½ φλιτζ τριμμένο κίτρινο τυρί
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβοντας και πετώντας τις σκληρές άκρες των κοτσανιών τους. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.

Σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τα μπαχαρικά της επιλογής μας.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί καλά από τη μια πλευρά. Την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά, έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας εάν θέλουμε με επιπλέον τυρί και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.