Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για μία αλλιώτικη ψαρόσουπα!

Υλικά για την σούπα

  • 3 μεσαία προς μεγάλα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο, σε ροδέλες
  • 1 λίτρο ζωμό τσιπούρας
  • 4-5 μπαχάρια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • μερικά φύλλα μαϊντανού κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Υλικά για το ψάρι

  • 1 κιλό τσιπούρα
  • 3 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του. Βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα σουρωτήρι.

Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να μαλακώσει χωρίς να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε  το ζωμό ψαριού  (θα πρέπει να τα καλύπτει) και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά. Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη, αφήνουμε 5 λεπτά και πολτοποιούμε με τη ράβδο όλα τα λαχανικά. Διορθώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης 1 κ.σ. ξίδι.

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts