Χειμωνιάτικη κοτόσουπα

Χειμωνιάτικη κοτόσουπα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η πιο νόστιμη συνταγή για μία χειμωνιάτικη κοτόσουπα όνειρο.

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την χειμωνιάτικη κοτόσουπα με την περίοδο που είμαστε συναχωμένοι. Όμως, δεν παύει να είναι μια καλή ευκαιρία για να απολαύσει κανείς μία σούπα εύκολη στην παρασκευή της και αρκετά θρεπτική, που θα τον ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά για την χειμωνιάτικη κοτόσουπα

  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλο με κόκκαλο και δέρμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 4 κ.σ ρύζι/ τραχανάς
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • κουρκουμάς
  • τζίντζερ
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • Λίγο γάλα
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ/ αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το καρότο στο μούλτι.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να πολτοποιηθεί πιο εύκολα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τριμμένο τζίντζερ ή τζίντζερ σε σκόνη.

Όταν το κοτόπουλο έχει γίνει , το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Μέχρι να βράσει το ρύζι ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε πέτσα και κόκκαλα.

Όταν το ρύζι έχει βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά

Αυγολέμονο:

Βγάζουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό . Το αφήνουμε να χλιαρώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με λίγο γάλα.

Προσθέτουμε την κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή άλλο αλεύρι.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό με το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά από το χερούλι.

Βάζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία τελευταία βράση χωρίς να ανακατέψουμε με κουτάλα.

 

Tips

  • Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς είναι εξαιρετικά για να ηρεμήσουν ένα ταραγμένο στομάχι ιδίως μετά από μια ίωση. Και ταιριάζουν υπέροχα με την κοτόσουπα!
  • Το μαύρο πιπέρι ενισχύει την απορρόφηση της κουρκουμίνης του κουρκουμά αυξάνοντας έτσι την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts