Χοιρινό μπούτι με μέλι μουστάρδα, πορτοκάλι και πατάτες

Χοιρινό μπούτι με μέλι μουστάρδα, πορτοκάλι και πατάτες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια νόστιμη συνταγή για εσάς που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε τις ημέρες των εορτών!

Υλικά

Για 10 μερίδες

  • 1μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα ,3 κιλά περίπου
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο

AΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΎΤΙ

  • 40 γρ. μέλι
  • 30 ml βαλσάμικο ξύδι
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • Το ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλια
  • Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

  • 1 ½ κιλό μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (μέγεθος πατάτας φούρνου )
  • 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • Τον χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Τον χυμό από 1 λεμόνι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με το μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους.

Αλείφουμε πολύ καλά το μπούτι με το άλειμμα και τοποθετούμε επάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανου.

Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και σφραγίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε  σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Βάζουμε σε μπολ τις πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα  υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες με όλα τα υγρά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Την τελευταία μισή ώρα ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε το φαγητό ακάλυπτο για να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες!

Καλή σας όρεξη !

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts