Ζυμαρικά του καλοκαιριού

Ζυμαρικά του καλοκαιριού

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Τα ζυμαρικά, αν παρασκευασθούν με το σωστό τρόπο και τα σωστά υλικά, (χωρίς πολλά λιπαρά και βαριές σάλτσες), είναι ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά. Η συνταγή αυτή είναι μία πολύ καλή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα το καλοκαίρι.

Υλικά για 4 μερίδες

  • ένα πακέτο ζυμαρικά, κατά προτίμηση σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • δύο μεγάλες ντομάτες, όχι πολύ ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
  • δύο μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • μια μεγάλη πιπεριά σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • δύο φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
  • δύο κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, προαιρετικά
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και δύο κουταλάκια ψιλοκομμένο μαιντανό ή βασιλικό
  • ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουκουνάρι με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή άλλο σκεύος με καπάκι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και τη ντομάτα και σταματάμε να ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα κυβάκια της. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι περιοδικά. Αφού εχουμε βράσει και σερβίρει τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το τυρί και από πάνω ζεστή τη σάλτσα, και απολαμβάνουμε!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts