Δροσερή Μακαρονοσαλάτα

Τι πιο ευχάριστο, χορταστικό αλλά συνάμα βιολειτουργικο γεύμα, θα μπορούσα να σας προτείνω για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μα φυσικά μια νόστιμη μακαρονοσαλάτα .

Είναι πανεύκολο στην στην Παρασκευή του, και τρώγεται είτε ως κυρίως γεύμα , είτε ως συνοδευτικό με το ψαράκι ή το φιλετάκι σας, αν και αποτελεί από μόνη της πλήρες και υγιεινό γεύμα!

Τα βήματα είναι απλά για 4 – 5 μερίδες

  • 500 γραμμ. Πένες ή ζυμαρικό επιλογής
  • 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένη ή 10 – 15 τοματίνια
  • 2 κ.σ. κάππαρη ή 1 αγγούρι φρέσκο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκοµµένες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη ή γραβιέρα
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τη σος

  • 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10΄. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό (για να μην κολλάνε μεταξύ τους), τις ξαναστραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε βαθιά σαλατιέρα.
2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και το τυρί . Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και με σύρμα τα χτυπάμε καλά, να πυκνώσει η σος. Περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ