Ομελέτα φούρνου

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε την ομελέτα.

Υλικά (2 άτομα)

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές χαλούμι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι μικρό τριμμένο
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα
  • Δυόσμος
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο σκεύος. Τρίβουμε τα λαχανικά με το χαλούμι και τα προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψί και λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τον πάτο και τα πλαϊνά του. Στην συνέχεια τοποθετούμε το έτοιμο μας μείγμα.

Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η ομελέτα μας να κοκκινίσει και να γίνει ένα στερεό μείγμα (για περίπου 40 λεπτά). Κόβουμε σε τετράγωνα τρίγωνα κομμάτια.

Σερβίρουμε με σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.