Η Μαίρη Ρωμανίδου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του  τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη (ΑΤΕΙ) με θέμα πτυχιακής διατριβής <<Καρκινική καχεξία και διατροφική παρέμβαση και αντιμετώπιση της>>.

 Οι μεταπτυχιακές σπουδές της έγιναν στο Εθνικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο Αθήνας, στο τμήμα τεχνολογίας τροφίμων με τίτλο <<Τεχνολογία Τροφίμων, συντήρηση, επεξεργασία και καινοτομία>>. Θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής είναι  <<Ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων μικροβιακής αλλοίωσης υπό μη μόνιμες συνθήκες>>.

Ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Feeding America’s Bravest, του πανεπιστημίου Ηarvard TH CHAN of public Health με επικεφαλή τον καθηγητή Δρ. Στέφανο Ν. Κάλη.

Έχει εξειδικευθεί ως  Μaster Practitioner on Eating Disorder s& Obesity υπό την αιγίδα του κέντρου διατροφικών διαταραχών της Αγγλίας.

Έχει συμμετάσχει σε έρευνες σε πανελλήνιο επίπεδο (Αρχιμήδης ΙΙΙ- Έλεγχος βάρους- σύνθεση του σώματος και διατροφικές παρεμβάσεις σε δημοτικά σχολεία, το 2014). Στο Ιπποκράτειο όπου έκανε την πρακτική της άσκηση και εργάστηκε στην Ογκολογική Κλινική του παραρτήματος του Ιπποκράτειου συμμετείχε σε έρευνες όπως <<32 Μήνες θεραπείας με οξική αμπερατερόνη σε ασθενή με ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη, παρέχει βιοχημική και κλινική ανταπόκριση>> καθώς και << Πρόληψη θρομβοεμβολικών συμβαμάτων με χορήγηση ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους σε ασθενείς με νεοπλάσματα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία>> .

Σαν ομιλητής έχει συμμετάσχει στα συνέδρια 7ο Παν Επιστημονικό& Επαγγελματικό συνέδριο Νοσηλευτικής και έχει μιλήσει για <<Διατροφή, θρέψη και νοσηλευτική φροντίδα σε ασθενείς>> το 2014 καθώς και στο 2ο συνέδριο της Ελληνικής και Διενθούς Εταιρείας Μοριακών και Εξατομιεκυμένων θεραπειών με τίτλο <<Αιματολογικές κακοήθειες και καρδιαγγειακές παθήσεις>>  μιλώντας για <<Διατροφική Υποστήριξη σε ασθενείς με καρκίνο και πότε αυτή συνίσταται>> το 2015.

Διατελεί χρέη εξωτερικού συνεργάτη στο Μικροβιακό διαγνωστικό Ιατρείο <<Αιμοανάλυση Έβρου>> καθώς και στα παραρτήματα αυτού, αρθρογραφεί στο www.e-evros.gr , www.diatrofi.gr καθώς και στο  www.paramano.gr .

Είναι μέλος σε οργανώσεις κοινωνικού περιεχομένου όπως η <<Αγκαλιάζω>> που βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, στην Αμερική είναι μέλος των ομάδων <<The Vital Healing project>> και <<Found in Translation>>. Τέλος, είναι  μέλος της ΕΔΔΕ και της GR-ESPEN και ΕSPEN.

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: mjromanidou@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ