Η Κλέλια γεύτηκε για πρώτη φορά στις 9 Απριλίου του 1994.

8 χρόνια μετά, ένα Κυριακάτικο απόγευμα φούρνισε το πρώτο της κέικ , που θυμάται ακόμα-είχε κακάο και σταφίδες, συνταγή της μαμάς.

Μεγαλώνοντας και ζυμώνοντας, πλάθοντας και ανακατεύοντας ανακάλυπτε το φαγητό μέρα με τη μέρα, ωσπου μέσα από παθήματα-και μαθήματα- συνειδητοποίησε πως η ευτυχία περνάει και από το στομάχι!

Όταν έφτασε η κρίσιμη στιγμή κυνήγησε την αγαπημένη της επιστήμη δυο φορές ωστε τελικά να διανύει τα τελευταία 4 χρόνια τις μέρες της στο υπέροχο Χαροκόπειο και να ρουφάει τη γνώση σαν ευτυχισμένο σφουγγαράκι.

Οι φήμες λένε πως ποτέ δεν θα ξεδιψάσει για αυτή τη γνώση, θα την κυνηγάει σε ξένες χώρες και ηπείρους, καλοκαίρι και χειμώνα. Θα την ψάχνει στα βιβλία, στην κουζίνα, στους ανθρώπους.

Επιθυμία της να βλέπει χαμογελαστούς, υγιείς και πολύχρωμους ανθρώπους, χωρίς άγχος για τη φιγούρα τους αλλά γεμάτους ευεξία και ευτυχία, και στόχος της να το επιτύχει αυτό μέσα από τη σωστή τροφή και τη σωστή σκέψη γύρω από αυτή.

Κι όλα αυτά επειδή πιστεύει πως το φαγητό μας ζεσταίνει την καρδιά,  πως ειναι σύμμαχος και όχι εχθρός, πως πρέπει να το απολαμβάνουμε και όχι να το φοβόμαστε.

Μέχρι να αλλάξει τον κόσμο, θα διαβάζει, θα μαγειρεύει και θα ψάχνεται!
Το κυνήγι της γνώσης:

“Food Law” winter school στο πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία

“Food allergies & intolerances” summer school στο πανεπιστήμιο Milano-Bicocca στην Ιταλία

“Climate change & Health” summer school από το Barcelona Institute of Global Health

“The New Nordic Diet” ηλεκτρονικό μάθημα από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης

“Επιστήμη και Βιοηθική” 3-μηνο σεμινάριο από την Ακαδημία Πλάτωνος

“Inside Cancer” ηλεκτρονικό μάθημα από το πανεπιστήμιο του Bath

“Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science” ηλεκτρονικό μάθημα από το πανεπιστήμιο Harvard και παρουσίες σε ποικίλες ημερίδες και συνέδρια.

Εργασιακή εμπειρία: Πρακτική άσκηση στην επιχείρηση τροφίμων Yolenis Hellas

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 6944825124

email: [email protected]

website: www.klelisious.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

15 − thirteen =