Τουμπή Μαρία, MSc

2523

Η Μαρία Τουμπή τελείωσε το 2005 τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο ΑΤΕΙ Σητείας. Έκανε την πρακτική της άσκηση στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ συγχρόνως με την πτυχιακή με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Το 2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή (
MedSci) στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Το 2006 άνοιξε το δικό της γραφείο στα Μελίσσια Αττικής.
Το 2010 απόκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα με εξειδίκευση
 στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου.

Αρθρογραφεί συστηματικά σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτριας και υπεύθυνης εκδόσεων των εντύπων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή».
Είναι μέλος της
 Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Από το 2013 παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια με θέμα το θηλασμό και προσφέρει στήριξη σε θηλάζουσες μητέρες.

Το 2014 επιλέχθηκε για να συγγράψει το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα Διατροφής που πραγματοποιείται στα κέντρα Δια Βίου Μάθησης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα άρχισε να παραδίδει μαθήματα σε ενήλικες πάνω σε θέματα διατροφής.

Από το 2015, συστεγάστηκε με γυναικολόγο και ενδοκρινολόγο και δέχεται σαν διαιτολόγος και στο νησί της Τήνου, διατηρώντας εκεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο.

Το 2016, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα Συμβουλευτικής, Coachingκαι Mentoringυπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα οποία και ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2017 με βαθμό «Άριστα».

Παράλληλα, το 2017 ίδρυσε την διεπιστημονική ομάδα του The Health Lab και την ομώνυμη ιστοσελίδα www.thehealthlab.gr με σκοπό την παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο εργασιακό δυναμικό ιδιωτικών, δημοσίων και κοινωνικών φορέων.

Από τον Μάρτιο του 2017, επιλέχθηκε για να συμμετέχει στην επιτροπή Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαιτολόγων (EFAD), για τα επόμενα 4 έτη.

Τέλος, το 2017 πιστοποιήθηκε σαν εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: 2108037382 / 6947276049

Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 13 – 17, Μελίσσια

Τήνος: Γιαννούλη Χαλεπά 2, Χώρα Τήνου

email: [email protected]

LEAVE A REPLY

three + twelve =