Ελισάβετ Παρλαπάνη, MSc Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Ελισάβετ Παρλαπάνη, MSc Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Είμαι η Ελισάβετ και από τα δεκατρία μου, που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω διατροφολόγος. Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι η διατροφή είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται μέσα από κάποιους κανόνες και μέσα από καθημερινή εφαρμογή. Για να καταφέρω να κάνω την επιθυμία μου πραγματικότητα, αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής του ΑΤΕΙΘ το 2006 και τον αμέσως επόμενο χρόνο έγινα δεκτή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή». Παράλληλα είχα ξεκινήσει να παρακολουθώ περιστατικά και να ετοιμάζω τον προσωπικό μου επαγγελματικό χώρο. Μόλις ολοκλήρωσα τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών αποφάσισα ότι η γνώση που είχα λάβει ως τότε δεν ήταν αρκετή και έτσι το 2012 ξεκίνησα το διδακτορικό μου στο Τμήμα Υγείας της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης σχετικά με τη θρέψη της μητέρας και την διατροφική πρόσληψη του πρόωρου νεογνού.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από το παιδί, τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας, τον τρόπο σίτισης στην νεογνική και βρεφική ηλικία καθώς και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν όλα αυτά στην εικόνα σώματος που διαμορφώνουμε για τον εαυτό μας. Σε αυτό το τελευταίο με βοήθησε πολύ η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ (2015) όπου συνειδητοποίησα πόσο η ίδια μας η συμπεριφορά είναι ικανή να μας «εκτροχιάσει» από το σώμα που θέλουμε και μπορούμε να έχουμε.

Πλέον, με αρκετή εμπειρία στις «αποσκευές» μου μπορώ να καταλάβω τι χρειάζεται ο καθένας (είτε είναι παιδί, έφηβος, ενήλικας, αθλητής, υπερήλικας) από τη καθημερινή του διατροφή. Στόχος μου είναι να βρω σε συνεργασία με τον καθένα ξεχωριστά τρόπους και εναλλακτικές ώστε να καταφέρει και να διατηρήσει για την υπόλοιπη του ζωή τόσο το σώμα όσο και την ευεξία και την υγεία που μπορεί να έχει.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λαχανοκήπων 13 -Χαλάστρα, Θεσσαλονίκης (Όπισθεν Δημαρχείου)

Τηλέφωνα:6973857965 / 2310792732

elisavet@parlapani.gr

https://www.postros.gr 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts