Η Παρασκευή Παλάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Το 2006 πραγματοποίησε την Πρακτική της άσκηση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με αντικείμενο τις Διαταραχές Θρέψης σε Έλληνες Υπερήλικες, τον Προσδιορισμό των Παραγόντων που την Επηρεάζουν και τον σχεδιασμό Διατροφικής Παρέμβασης σε αυτούς. Κατά τη διάρκεια αυτής, ολοκλήρωσε και την την ερευνητική πτυχιακή της εργασία με τίτλο ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ.

Από το 2003 έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σε Ελλάδα αλλά και

Εξωτερικό, που αφορούν τη διατροφή τόσο σε φυσιολογικές όσο και παθολογικές καταστάσεις, την παχυσαρκία παιδική και ενηλίκων, τα μεταβολικά νοσήματα, οστεοπόρωση και άλλα.

Από το 2007 εργάστηκε κατά διαστήματα στο ιδιωτικό τομέα πάνω στο αντικείμενο της διατροφής. Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2014 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο Διαιτολογικό Γραφείο που διατηρεί στα Τρίκαλα στην οδό Σωκράτους 10 με Κονδύλη. Από το 2015 αρθρογραφεί κατά διαστήματα σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά αλλά και διαδικτυακά πάνω σε θέματα διατροφής, ενώ από το 2016 συμμετέχει εβδομαδιαίως σε εκπομπή Τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: 2431-303010 , 6980816996

Διεύθυνση: Σωκράτους 10 & Κονδύλη, Τρίκαλα Θεσσαλίας

email: [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ