Πάρης Κανταράς

Ο Πάρης Κανταράς είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Την χρονική περίοδο 2017-2018  πραγματοποιήσε  μετεκπαίδευση με τίτλο «Κλινική Διατροφή» , μετεκπαίδευση με τίτλο «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής» καθώς και μετεκπαίδευση με τίτλο «Marketing and New Branding» του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2016 2016-2017 συμμετείχε  για 6 μήνες στο πρόγραμμα «Erasmus plus», όπου πραγματοποίησε την πτυχιακή του εργασία με θέμα «Η Αξιοπιστία του Vyntus CPX» στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Χάγης – The Hague University of Applied Sciences. Σκοπός της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί για πρώτη φορά η αξιοπιστία ενός νέου έμμεσου θερμιδομετρητή, του Vyntus CPX σε ότι αφορά τη μέτρηση κατανάλωσης οξυγόνου και παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα και υπολογισμού του βασικού μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας, καθώς και να εκτιμηθεί η επίδραση της μη βαθμονόμησης του οργάνου στην αξιοπιστία του.
Γνωρίζει 2 ξένες γλώσσες οι οποίες είναι:  Αγγλικά σε επίπεδο C1 (7.0 Overall Band Score in IELTS Academic) και Γερμανικά B1 (Κρατική Πιστοποίηση). Επίσης έχει γνώσεις σε Η/Υ σε  προγράμματα Microsoft Word, Power Point, Excel, SPSS Statistics.

Εργασιακή Εμπειρία

Πρακτική άσκηση διάρκειας 6 μηνών στη θέση του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου στην Ιδιωτική Κλινική «Υγείας Μέλαθρον» του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ) και συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης ΙΙΙ» του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Σκοπός του προγράμματος ήταν ο καθορισμός μιας μεθοδολογίας διαδικτυακής διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά δημοτικού με σκοπό την προώθηση της υγιεινής διατροφής και η τελική αξιολόγηση της μεθοδολογίας αυτής.

Ο κ. Κανταράς έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και σεμινάρια που έχουν να κάνουν με τον κλάδο. Αυτά είναι αναφορικά τα εξής:

  • Σεμινάριο με θέμα «Εξατομικευμένη Διατροφή: Μεταφράζοντας τη Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική Έρευνα σε Κατευθυντήριες Οδηγίες Διατροφής» στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης.
  • 9 ο Συνέδριο European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD), Άμστερνταμ.
  • 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής, Αθήνα.
  • 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής, Αθήνα.
  • Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διατροφή και Ευεξία, Πρόλαβε το Διαβήτη Τώρα» που διοργάνωσαν το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, το Δήμο Σητείας, το Πα.Γ.Ν.Η, το ΓΝ-ΚΥ Σητείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας και τους Γιατρούς του Αιγαίου – Πα.Γ.Ν.Η.
  • 8 ο Συνέδριο European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD), Αθήνα.
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία Χθες-Δυνατότητες και Τρόποι Αντιμετώπισης Σήμερα» που διοργάνωσαν το ΓΝ-ΚΥ Σητείας και το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι Κρήτης υπό την αιγίδα της 7η ΥΠΕ Κρήτης.
  • 10ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεύθυνση:  Αργοστολίου 26 – Μοσχάτο Αθήνα, Αττική ΤΚ 18345
Κινητό: 6944031081
E-mail: [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ