Ο Πάρης Κανταράς είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc (M.Med.Sci) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2018.

Σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία (B.Sc Human Nutrition and Dietetics) στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης απ’ όπου αποφοίτησε το 2017. Στα πλαίσια του πρώτου κύκλου σπουδών του πραγματοποίησε την πτυχιακή του εργασία με υποτροφία Erasmus+ στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Χάγης με θέμα τον έλεγχο της αξιοπιστίας ενός νέου έμμεσου θερμιδομετρητή – σπιρομέτρου. Το 2020, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανθρώπινη Διατροφή με Ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (M.Med.Sci Human Nutrition with Specialization in Clinical Nutrition) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης απ’ όπου και αποφοίτησε με διάκριση. Η διπλωματική του εργασία που εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης αφορούσε την συσχέτιση μεταξύ της συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης και των αντιοξειδωτικών ουσιών στο πλάσμα του αίματος σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Έκτοτε, είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Διατροφολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου (Association for Nutrition) ως Associate Nutritionist (ANutr).

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού:

  • «Κλινική Διατροφή» από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής» από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • «Διαχείριση Σωματικού Βάρους» από το Πανεπιστήμιο Έμορυ
  • «Τροποποίηση Συμπεριφορών Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Γέιλ
  • «Διατροφή και Τρόπος Ζωής στην Εγκυμοσύνη» από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε θέματα διατροφής και υγείας στην ιστοσελίδα thehealthlab.gr. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Κλινική Υγείας Μέλαθρον του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ). Έχει, επίσης, συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Αρχιμήδης ΙΙΙ του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης το οποίο είχε ως στόχο τον καθορισμό μιας μεθοδολογίας διαδικτυακής διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά δημοτικού με σκοπό την προώθηση της υγιεινής διατροφής και την τελική αξιολόγηση αυτής της μεθοδολογίας.

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) και της Ένωσης Διατροφολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου (Association for Nutrition).

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Κινητό: 6944031081

Email: paraskevaskantaras@outlook.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ