Όποιος θέλει … βρίσκει και χρόνο για γυμναστική!

Όποιος θέλει … βρίσκει και χρόνο για γυμναστική!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ναι ξέρω , πού να βρείτε χρόνο για γυμναστική; Το έχω ακούσει και θα το ακούω μέχρι να πειθαρχήσει ο καθένας τον εαυτό του.
Παιδιά, δουλειά, δουλειές του σπιτιού, μαγείρεμα, καθάρισμα και αλλά συναφή!
θα συμφωνήσω ότι η πίεση της καθημερινότητας έχει γίνει μεγάλη και οι ρυθμοί τέτοιοι ώστε να πρέπει να τρέχουμε για να τους φτάσουμε, τι κάνουμε όμως εμείς για τον εαυτό μας;  Τον τροφοδοτούμε για να έχει την δύναμη να ανταπεξέλθει σε αυτό το καθημερινό στίβο επιβίωσης;
Μάλλον όχι , η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστική πρέπει να βγεί απο το μυαλό σας , γυμναστική δεν θεωρείτε μόνο η επίσκεψη σας σε κάποιο προπονητικό κέντρο. Γυμναστική θεωρείτε και το να αφήσετε το αυτοκινητάκι σας στο σπίτι και να περπατήσετε μια διαδρομή 20 λεπτών. Ωραία ιδέα είναι και η χρήση του ποδήλατου σας αντί για το αυτοκίνητο όπως και τα ΜΜΜ καθώς σε υποχρεώνουν να τρέχεις για να τα προλάβεις πέραν του ότι βάζεις και εσύ το λιθαράκι σου για την μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας ενώ γλιτώνεις και αρκετά έξοδα αφού δεν θα βάζεις τόσο συχνά βενζίνη .
Η προπόνηση στη φύση είναι ακόμα μια καλή ιδέα ολιγόλεπτης γυμναστικής καθώς μπορείς να μαζέψεις την παρέα σου και να πάτε για ένα χαλαρό τρέξιμο ή και περπάτημα ενώ στην όψη ενός τόσο όμορφου τοπίου καθαρίζει το μυαλό σου και ξεκουράζετε. Πείτε στον εαυτό σας ότι για αρχή θα κάνετε 1.30 ώρα την εβδομάδα, είναι και αυτό κάτι για να ενεργοποιήστε τον οργανισμό σας.
Ιδέες για να βάλετε λίγη  “δύναμη”  στην καθημερινότητά σας
1. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς
2. Χρησιμοποιήστε τα σκαλιά αντι για τον ανελκιστήρα της πολυκατοικίας σας
3. Βάλτε στη ζωή σας το ποδήλατο και το περπάτημα
4. Καθίστε με σωστή στάση στο γραφείο όσο δύσκολο και να σας είναι να έχετε πίσω τους ώμους σας
5. Αφήστε το κινητό στο σπίτι και παίξτε στην εξοχή με το παιδί σας κρυφτό, κυνηγητό κτλ
6. Βγείτε για περίπατο με την παρέα σας αντί να κάτσετε πάλι σε μια καφετέρια και να πείτε τα νέα σας
7. Κλείστε ένα γήπεδο και παίξτε ομαδικά παιχνίδια όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ
Ξέρω ότι αναρωτιέστε αν αυτές οι μικρές λύσεις θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τον οργανισμό σας και την απόδοση σας στην έντονη καθημερινότητα.
Η απάντηση είναι ΝΑΙ , θα σας βοηθήσουν να σηκώνετε τις σακούλες του σούπερ μάρκετ πιο εύκολα , να ανεβαίνετε τα σκαλιά με ευκολία και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό να περνάτε δημιουργικά , ευχάριστα και δραστήρια τον ελάχιστο αλλά πολύτιμο χρόνο με το παιδί σας και όχι μπροστά στη τηλεόραση.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts