Αυγά μαργαρίτα

Αυγά μαργαρίτα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Η συνταγή αυτή για αυγά μαργαρίτα ίσως είναι η πιο γρήγορη ιδέα για να παρασκευάσει κάποιος φαγητό σε πέντε λεπτά. Ειδικά για όσους έχουν ζήσει ως φοιτητές ήταν πάντα η πιο γρήγορη λύση.

Υλικά για τα αυγά μαργαρίτα

  • Μία ντομάτα ή δύο ­ τρεις φέτες μαρούλι
  • 1­2 αυγά
  • Λίγο τυρί, όπως μια φέτα τυρί του τοστ
  • μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Προσοχή: Για την παρασκευή του φαγητού θα χρειαστείτε ένα τηγάνι με καπάκι ή
ένα μεγάλο πιάτο που να μπορεί να σκεπάσει το τηγάνι.

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες ή απλώνουμε τις φέτες με το μαρούλι έτσι ώστε να φτιάξουμε μια μικρή φωλιά για τα αυγά. Καθώς τοποθετούμε τα αυγά, το ασπράδι τους αγκαλιάζει τα λαχανικά μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκεπάζουμε το τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τον ατμό από τη ντομάτα ή από το μαρούλι για 4 με 5 λεπτά. Μόλις το ασπράδι από τα αυγά ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο. Στην ουσία παρασκευάζουμε τηγανητά αυγά με ελάχιστο λάδι. Συνοδεύουμε με μια φέτα ψωμί και έχουμε ένα μικρό πλήρες γεύμα.

Για πιο προχωρημένους :

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας για αυγά μαργαρίτα και τις φέτες από τη ντομάτα και το μαρούλι ή αντί για μαρούλι μπορούμε να προσθέσουμε φύλλα από σπανάκι. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και μία κουταλιά καλαμπόκι ή μία κουταλιά μανιτάρια.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts