Η Ματίνα Κουτρουμπή είναι κλινική εργοφυσιολόγος. Η επιστήμη της Κλινικής Εργοφυσιολογίας έχει επικεντρωθεί στο σχεδιασμό, την ασφαλή εφαρμογή και την επίβλεψη προγραμμάτων άσκησης για άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στην Κλινική Εργοφυσιολογία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά και την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών της στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Για 13 συναπτά έτη ήταν υπεύθυνη των προγραμμάτων αποκατάστασης με άσκηση για το Νοσοκομείο “Υγεία”. Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την Β’ Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Αττικόν” και για την ‘Α Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ο “Ευαγγελισμός”. Ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ασφαλών Προγράμματων αποκατάστασης με Άσκηση για ασθενείς σε κλινικό περιβάλλον καθώς και την διεξαγωγή ευρενητικών μελετών.

Το 2017 ίδρυσε το Κέντρο ευεξίας Balanced στη Κηφισιά, όπου μια ομάδα επιστημόνων διαφορετικών ειδικοτήτων, προσφέρουν υπηρεσίες άσκησης, διατροφής, ψυχοθεραπείας, διαλογισμού και μασάζ, ώστε να εκπαιδεύσουν, να στηρίξουν και να καθοδηγήσουν με ασφάλεια, ανθρώπους με χρόνια νοσήματα αλλά και υγιείς, που επιθυμούν μια ολιστική προσέγγιση, σε μια ισορροπημένη ζωή.

Η Ματίνα Κουτρουμπή είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας και Αποκατάστασης, μέλος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Καρδιαγγειακή Πρόληψη και Αποκατάσταση, της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα και του Ελληνικού Δικτύου Καταγμάτων και Ευθραυστότητας.

Έχει δημοσιευθεί αρθρογραφία της, τόσο στο διεθνή επιστημονικό τύπο, όσο και σε ελληνικά μέσα, ενώ έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές υγείας όσο και σε διεθνή ραδιοφωνικές εκπομπές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Balanced

Τατοϊου & Αχαρνών 2, 145 61 Κηφισιά

Tηλ: 210 6255446 / 6936692606

[email protected]