Καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger
1 min read
Μία πεντανόστιμη καροτόσουπα που τρώγεται και κρύα!
Υλικά για 2 μερίδες καροτόσουπα με κουρκουμά και ginger
- 4 μεγάλα καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1/2 κ.σ. κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο ginger σε σκόνη
- λίγο τσίλι ή μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1lt ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρμουμά, το ginger, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
- Ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού, δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε την καροτόσουπα με μπλέντερ ή με ένα κουτάλι και σερβίρουμε
Καλή Απόλαυση!
Συντάκτης Άρθρου
Η Στυλιανοπούλου Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Το 2017 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο νοσοκομείο Παίδων« η Αγία Σοφία», στο Γενικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα « η Σωτηρία» και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εξειδικευτεί περισσότερο στο κομμάτι της κλινικής διατροφής και της σημασίας της στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Επίσης, ασχολήθηκε και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα όπου συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες του HACCP και του ISO ενώ παράλληλα, ενημέρωσε και εκπαίδευσε το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.
Η πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στην αντίληψη της γλυκιάς γεύσης σε ομάδα εθελοντριών, με πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελέσματα. Έχει επίσης παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σχετικά με την Διατροφή και φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα στον χώρο.
Υπήρξε εθελόντρια στο Ινστιτούτο Προληπτικής,Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με σκοπό την εκμάθηση της υγιεινής διατροφής και την διατροφική υποστήριξη υποσιτισμένων παιδιών στα Ελληνικά σχολεία. Ακόμα, συμμετείχε και σε άλλες εθελοντικές δράσεις, μέσω της Glovo, πλατφόρμας για νέους εθελοντές και μέσω προγράμματος κινητικότητας νέων στην Πορτογαλία με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα στον καιρό της κρίσης.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την capoeira, μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη και την yoga, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.