τι περιέχουν και πως δουλεύουν

Μια πολύ συχνή απορία του κόσμου όλων των ηλικιών, είναι το εάν αυτά τα εμπορικά σκευάσματα, με το τίτλο λιποδιαλύτες ή λιποτροπικά, έχουν βοηθούν ουσιαστική στην απώλεια βάρους και πόσο.

Τα σκευάσματα αυτά, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Τους θερμογενετικούς και τους μη θερμογενετικούς λιποδιαλύτες, και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το όνομα έχει να κάνει με το αν προκαλούν αύξηση της θερμογένεσης (άνοδος θερμοκρασίας σώματος) του λαμβάνοντος, η όχι, άρα και κατ επέκταση και πρόκληση αυξημένης εφίδρωσης στον λαμβάνονται, κατάσταση που είναι το κλειδί, στην απώλεια βάρους.
Η ιδανική τους χρήση, λόγω των συστατικών που περιέχουν (ενδεικτικά τα πιο συνηθισμένα και ευρέως χρησιμοποιούμενα Ταυρίνη, καφείνη, L-Καρνιτίνη κ.α.), δεν ενδείκνυνται σε όλες τις περιπτώσεις. Για αυτό και απαιτείται πάντα συμβουλή ειδικού, ενώ παράλληλα, εξωγενής χορήγηση τέτοιων σκευασμάτων επιβάλλει αυτόματα και μια συγκεκριμένη διατροφική συμπεριφορά. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να συνδυάζονται με λιπαρές τροφές, και αλκοολούχα ποτά προς αποφυγή όλων των εν δυνάμει παρενεργειών.
Το πιο ουσιαστικό που πρέπει να εμπεδώσει ο οποιοσδήποτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει λιποτροπικά, είναι το γεγονός, ότι εάν αυτά δεν συνδυαστούν με διατροφή και άσκηση, υποπολλαπλασιάζεται δραματικά η δράση τους.

Μια εξίσωση

Επιχειρώντας λοιπόν, να αποδώσουμε με μια απλή εξίσωση τα παραπάνω λεγόμενα, απλά και κατανοητά χωρίς δυσνόητες έννοιες :
Α = Επιθυμητό αποτέλεσμα απώλεια πόντων σε επίφοβες περιοχές και απώλεια βάρους
1. → Προσεγμένη διατροφή
2.→ Εξατομικευμένη ανάλογα με τον ασκούμενο κατηγορία άσκησης αερόβια ή συγκεκριμένων, ή αυξομειούμενων εντάσεων.
3.→ Χρήση λιποτροπικών
Α = (1 * 2) *3

Συμπερασματικά λοιπόν

Διαπιστώνουμε πως ναι, ένα λιποτροπικό, μπορεί να έχει επίδραση και αποτελεσματικότητα σε προσπάθεια ουσιαστικής απώλειας βάρους, αλλά πάντα σε συνδυασμό και με άλλες αλλαγές. Μόνα τους πολύ δύσκολα, και σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα επιφέρουν το διαφαινόμενο αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ