Μάφιν σοκολάτας με μπανάνα

Μάφιν σοκολάτας με μπανάνα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Πειρασμός τα μάφιν σοκολάτας με μπανάνα

Υλικά για τα μάφιν σοκολάτας με μπανάνα

  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 200ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 2 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες στο μπλέντερ
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 2 αβγά
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτετε το λιωμένο  βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τις λιωμένες μπανάνες, το κακάο, τις σταγόνες κουβερτούρας, τα αβγά, το μέλι και τη βανίλια.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Ψήνετε τα κέικ για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts