χοιρινή τηγανιά

Η χοιρινή τηγανιά είναι ένας νόστιμος μεζές που μπορεί να αποτελέσει και κύριο πιάτο.

Μπορεί να είναι νόστιμος μεζές η χοιρινή τηγανιά αλλά προσοχή στα λιπαρά. Αν η χοληστερίνη είναι λίγο τσιμπημένη καλό θα ήταν να μετρήσετε τις πιρουνιές. Αν προσέξετε το κομμάτι του κρέατος που θα χρησιμοποιήσετε τότε οι θερμίδες και τα λιπαρά μειώνονται σημαντικά.

Υλικά για 4-6 μερίδες χοιρινής τηγανιάς

  • ένα κιλό χοιρινό κρέας ( κατά προτίμηση από το μπούτι )
  • Χυμό δύο λεμονιών
  • ένα ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε με προσοχή το χοιρινό κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τοποθετούμε το κομμένο κρέας σε τηγάνι το οποίο έχουμε βάλει στο μάτι της
κουζίνας στην υψηλότερη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και
κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι αφού ρίξουμε μέσα ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να βράσει για 30­ 40
λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό των 2 λεμονιών και βάζουμε το μάτι της
κουζίνας στην υψηλότερη θερμοκρασία, ανακατεύουμε για 2­3 λεπτά. Στη συνέχεια
ρίχνουμε το κρασί ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το κρέας και σβήνουμε το μάτι.