Πιλάφι με σταφίδες, κουκουνάρι και πλιγούρι

Πιλάφι με σταφίδες, κουκουνάρι και πλιγούρι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια εύκολη διαφορετική συνταγή για πιλάφι

Υλικά:

  • 2 κούπες πλιγούρι – περίπου 500 γραμμ.
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι ή αμύγδαλα (1/2 φλιτζάνι)
  • 3 κούπες βραστό νερό
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ρύζι μαζί με αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τη ζάχαρη.

Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το πλιγούρι τον κύβο και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (πιο κάτω από το 1/4) χωρίς να ανακατεύουμε το φαγητό.

Μετά από 10 λεπτά περίπου το πλιγούρι θα έχει πιει τα υγρά και θα έχει κάνει μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 με 20 λεπτά. Το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts