Στραπατσάδα, για να έρθει η λιακάδα!

Στραπατσάδα, για να έρθει η λιακάδα!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η στραπατσάδα ή αλλιώς καγιανάς, είναι το πιο εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο του καλοκαιριού!

Υλικά – για 4 άτομα

  • 8 αυγά
  • 1 κιλό σάλτσα ντομάτας – κατά προτίμηση σπιτική
  • 7 ασπράδια αυγών (προαιρετικά, βοηθάει στη συνοχή του πιάτου)
  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 60 γρ. τυρί φέτα ή μυζήθρα
  • φρέσκος δυόσμος
  • φρέσκος βασιλικός
  • φρέσκο θυμάρι
  • μία πρέζα αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένος κόλιανδρος

Παρασκευή

Το πρώτο βήμα για την στραπατσάδα είναι να ζεστάνεις τη σάλτσα ντομάτας σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου να δέσει και να έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό. Εδώ μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, μείωσε την ένταση της φωτιάς και πρόσθεσε τα αυγά, ανακατεύοντας καλά ώστε να σπάσει ο κρόκος και να ενσωματωθεί το ασπράδι στη σάλτσα. Τελευταία προσθέτεις τα ασπράδια -αν το επιλέξεις-, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ο καγιανάς αρχίσει να ομογενοποιείται και τα αυγά να ενσωματώνονται, είναι η ώρα να θρυμματίσεις το τυρί και να το αφήσεις 5 λεπτά να λιώσει.

Σέρβιρε την στραπατσάδα με κρίθινο παξιμάδι ή φρυγανισμένο ψωμί και έρχεται και η λιακάδα!!!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts