Κουνουπίδι “ποπ κορν”

Κουνουπίδι “ποπ κορν”

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι υγιεινό και νόστιμο, και δε θυμίζει σε τίποτα το κλασσικό κουνουπίδι γιαχνί.

Το κουνουπίδι “ποπ κορν” μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως σνακ, αλλά και ως συνοδευτικό γεύματος.

Και ιδού η συνταγή!

Υλικά

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνουπίδι το στραγγίζουμε και το ξεφλουδίζουμε σε μικρά μπουκετάκια (σε μέγεθος ποπ κορν). Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ και ανακατεύουμε ξανά. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 25 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν). Αφού κρυώσουν μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λεμόνι για έξτρα γεύση.

 

Πρόταση σερβιρίσματος

Συνδυάζουμε το κουνουπίδι “ποπ κορν” με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα κι έχουμε “αφρατέψει” με το πιρούνι μας.

Καλή απόλαυση!

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts