Χορτόπιτα Κεφαλλονίτικη

Χορτόπιτα Κεφαλλονίτικη

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Μια παραδοσιακή συνταγή για χορτόπιτα, που μπορεί να αποτελέσει μια άριστη επιλογή τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ γεύμα.

Αντί λοιπόν να καταφύγετε στην εύκολη λύση του τυροπιτάδικου, ένα κομμάτι πίτα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για πρωινό για εσάς και τα παιδιά σας.

Υλικά 
Για την ζύμη
  • Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • Ένα ποτήρι νερό που το προσθέτουμε λίγο λίγο προσέχοντας η ζύμη να είναι πάντα σκληρή
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
  • 2 κιλά σέσκουλα καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • Ένα ματσάκι μάραθο, άνηθος, δυόσμος (ένα κουταλάκι τριμμένο
    ή τρία κλωναράκια), μαϊντανός
  • Δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μία κουταλιά του γλυκού μαντζουράνα
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σκληρό ρύζι
Τρόπος παρασκευής
Για την ζύμη

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη μισή ζύμη για το κάτω φύλλο και την
άλλη μισή για το πάνω.

Για την γέμιση

Σοτάρουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και λίγο πριν βράσουν τα χόρτα
προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού σκληρό ρύζι , αλάτι και πιπέρι. Παίρνει δύο
βράσεις μαζί με τα χόρτα και αφού έχουμε έτοιμο το φύλλο το ανοίγουμε λαδωμένο
στο ταψί. Στρώνουμε το μίγμα πάνω στο φύλο, προσθέτουμε και το πάνω φύλλο.
Στη συνέχει ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts