Εναλλακτικές λύσεις για ένα φυσικό φαρμακείο-Το φαρμακείο της φύσης!

Εναλλακτικές λύσεις για ένα φυσικό φαρμακείο-Το φαρμακείο της φύσης!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ο καιρός αλλάζει και οι ιώσεις έρχονται! Τι πρέπει να κάνω για να προστατευτώ;

Πολλές φορές τα φάρμακα μπορεί να είναι πολύ επικύνδυνα ειδικά χωρίς την συνταγή του γιατρού .Ωστόσο, υπάρχουν μερικές θεραπείες στο σπίτι για ήπια ανάρωση .

Πώς μπορείτε να αναπνεύσετε ευκολότερα με αυτές τις μη-φαρμακευτικές ουσίες ;

1. Προσθήκη υγρασίας στον αέρα με υγραντήρα ή εξατμιστή

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε υγραντήρες ή εξατμιστές για να ανακουφίσουν την αναπνοή τους .Οι υγραντήρες συμβάλλουν στη διάσπαση της κυκλοφοριακής συμφόρησης με την προσθήκη υγρασίας στον αέρα, η οποία βοηθά στη μείωση της βλέννας στη μύτη.

2. Ξεπλύνετε με διάλυμα ‘’Neti pot’’ και αλατούχο διάλυμα

Χρησιμοποιείται για αιώνες από γιόγκα και ασκούμενους στην Ινδία, η ρινική άρδευση είναι ένας ευγενής και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετεί το ρινικό πέρασμα της βλέννας και τα αλλεργιογόνα συμπτώματα. Για να χρησιμοποιήθεί αυτό το φυσικό φάρμακο, πρέπει να γεμίσουμε το δοχείο neti με αλατούχο διάλυμα από ζεστό νερό και αλάτι και έπειτα εισάγουμε το στόμιο στο ρουθούνο και γυρίζουμε το κεφάλι μας προς την άλλη πλευρά, επιτρέποντας τη ροή του διαλύματος στο ρινικό πέρασμα και στη συνέχεια το άλλο ρουθούνι. Κατά την παρασκευή του αλατούχου διαλύματος συνιστάται φαρμακευτικό άλας.

3. Ενυδατωσε το σωμα σου με ζεστές σούπες και τσάι

Πολλοί άνθρωποι πίνουν υγρά, ειδικά ζεστά , για να βοηθήσουν στην ανακούφιση μιας βουλωμένης μύτης. Αν και είναι σίγουρα σημαντικό να παραμείνουμε ενυδατωμένοι – ειδικά όταν δεν αισθανόμαστε καλά , η επίδραση των καυτών υγρών στη συμφόρηση μπορεί να είναι ως επί το πλείστον μια μικρή βοήθεια σαν placebo. Οι ερευνητές που χώρισαν μια ομάδα ανθρώπων με συμπτώματα κρύου και γρίπης, δίνοντας στους μισούς από αυτούς ένα ποτό θερμοκρασίας δωματίου και στους άλλους μισούς ένα ζεστό ρόφημα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε μετρήσιμη βελτίωση στη ρινική καταρροή σε καμία από τις δύο ομάδες. Ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ομάδα που έπινε το ζεστό ρόφημα ανέφερε μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα. Οι ερευνητές επίσης εξέφρασαν την εικασία ότι εκτός από την επίδραση του εικονικού φαρμάκου, η γεύση του ζεστού ποτού συνέβαλε επίσης σε καλύτερη διάθεση. Επομένως θα ήταν καλή ιδέα να δοκιμάσουμε:

ζεστό τσάι, χαμομήλι και πράσινο τσάι, ζεστές σούπες όπως κοτόσουπα, ή ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι και λίγο λεμόνι.

Αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σε πολλούς πολιτισμούς και είναι ασφαλή, αλλά έχουν περιορισμένα ερευνητικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση τους ειδικά για ρινική συμφόρηση.

4. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με βιταμίνες και βότανα

Η βιταμίνη C έχει φαίνεται σε μερικές μελέτες να μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος και να μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων – αλλά δεν επηρεάζει άμεσα τη συμφόρηση. Έτσι εάν αντιμετωπίζουμε συμφόρηση που σχετίζεται με το κρυολόγημα, η βιταμίνη C μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα συμπτώματα του κρυώματος μας ταχύτερα. Αλλά εάν η συμφόρηση μας σχετίζεται με αλλεργίες, η βιταμίνη C δεν θα φέρει ανακούφιση. Το έλαιο από ευκάλυπτο μπορεί να δράσει ως αποχρεμπτικό, πιθανώς με την χαλάρωση του φλέγματος στην περιοχή των πνευμόνων. Για έναν καταπραϋντικό τρόπο για να βελτιώσουμε πιθανώς τη συμφόρηση του θώρακα, δοκιμάζουμε έναν ατμό από ευκάλυπτο : θα πάρουμε ένα ατμόλουτρο με νερό και προσθέστουμε μερικές σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου. Βάζουμε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι μας και γύρω από το μπολ, κρατώντας το πρόσωπό μας σε απόσταση. Αναπνεύουμε τον ατμό για περίπου 10 λεπτά.

5. Εφαρμόστε ζεστές ή κρύες πετσέτες (ή ‘’πακέτα’’)

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι ζεστές ή κρύες πετσέτες μειώνουν τη ρινική φλεγμονή, αλλά αν μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτά. Αν αναζητάμε γρήγορη και απλή ανακούφιση από τη συμφόρηση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό ή κρύο πακέτο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που έχουμε στο σπίτι: Για μια έτοιμη κρύα συσκευασία, μπορούμε να πάρουμε μια τσάντα από κατεψυγμένα λαχανικά (από την κατάψυξη) τα τυλίγουμε και τα βάζουμε στο πρόσωπό μας. Για ένα ζεστό πακέτο, ενα υγρό πανί το οποίο θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων περίπου για ένα λεπτό. Πριν την τοποθέτησή του στο πρόσωπό μας, φροντίζουμε να ελέγξουμε ότι δεν είναι πολύ ζεστό.

6. Εισπνεύστε τον ατμό από μερικές σκελίδες σκόρδο

Το σκόρδο πιστεύεται ότι έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν χρήσιμο για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της συμφόρησης που σχετίζεται με κρυολογήματα. Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έλαβαν συμπληρώματα σκόρδου για 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου είχαν σημαντικά λιγότερα κρυολογήματα από όσους δεν έλαβαν το συμπλήρωμα σκόρδου.

7. Ξέρετε πότε είναι ώρα να κατευθυνθείτε στον ιατρείο

Αν και η ρινική συμφόρηση θα υποχωρήσει γενικά από μόνη της, η συμφόρηση που διαρκεί περισσότερο από 7 έως 10 ημέρες απαιτεί επίσκεψη στο γιατρό.Όπως επίσης εάν εμφανίσουμε άλλα συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό, αιμορραγία μίας μύτης, συριγμό ή δύσπνοια, ή επίμονο πόνο στο πρόσωπο ή τα δόντια, πρέπει να επισκεφθούμε αμέσως έναν γιατρό.

ΠΗΓΕΣ: https://www.everydayhealth.com/cold-flu/treatment/natural-congestion remedies/?xid=nl_EverydayHealthCancerCareandPrevention_20171024#01

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts