Ποιά η διαφορά του φυσικού ανθρακικού νερού με τη σόδα;

Ποιά η διαφορά του φυσικού ανθρακικού νερού με τη σόδα;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται 70% νερό και ξέρετε ότι δε το διαβάζετε πρώτη φορά… Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν καθημερινά την κατανάλωση του και πολλές φορές έρχεται το βράδυ πριν καλά καλά φτάσουμε τον «ενυδατικό» στόχο της ημέρας μας.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν, για να γεμίσουμε αυτό το κενό καθημερινά και με κάπως διαφορετική γεύση, είναι το ανθρακούχο νερό. Δεν έχει θερμίδες, δεν περιέχει συντηρητικά.

Το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό είναι νερό που αναβλύζει από πηγές και έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Συνήθως είναι πλούσιο σε διαλυμένα άλατα, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, λίθιο), ενώ κάποιες άλλες φορές αναγνωρίζεται και ως ιαματικό.

Η σόδα από την άλλη, προσπαθεί με τον τρόπο της να μιμηθεί τη γεύση και τα χαρακτηριστικά του φυσικού ανθρακούχου νερού. Σε αυτή τη προσπάθεια λοιπόν, η σόδα περιέχει εκτός από το νερό, διοξείδιο του άνθρακα, αλάτι και την ομώνυμη διττανθρακική σόδα. Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στην Ινδία κατέδειξε την προστατευτική δράση της διττανθρακικής σόδας στην στοματική υγιεινή.

Εδώ, αν και οι θερμίδες δεν αλλάζουν, το αλάτι είναι η προσθήκη που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να αποφύγετε το αλάτι (π.χ. υπέρταση), η σόδα δεν αποτελεί τη καλύτερη επιλογή.

Το ανθρακούχο νερό αποτελεί εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να αλλάξετε για λίγο την αίσθηση του νερού. Μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του απογευματινού καφέ, αφού δε θα σας κρατήσει το βράδυ μακριά από το κρεβάτι, όπως θα έκανε ο καφές, και επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει σαν ποτό στις βραδινές σας εξόδους που δε θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ.

Πάντως όποιο από τα δύο είδη ανθρακούχου νερού και να επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα έχετε αντικαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο τους καθημερινούς «πόσιμους πειρασμούς», που συνήθως περιέχουν πολύ ζάχαρη (π.χ. αναψυκτικά, συσκευασμένα προϊόντα τσάι, κ.τ.λ.).

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts