Ποια η θέση της άσκησης στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη;
Η ήπια αεροβική άσκηση βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση των τιμών του σακχάρου. Το περπάτημα, το κολύμπι και κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης θα πρέπει να ενσωματωθούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του ατόμου.
Πρέπει να επισκεφτώ κάποιο γιατρό πριν αρχίσω το γυμναστήριο;
Πριν την οργάνωση του προγράμματος άσκησης θα πρέπει να επισκεφτείτε τον καρδιολόγο σας, τον οφθαλμίατρο σας καθώς και όποιον άλλο γιατρό κρίνει ο ενδοκρινολόγος σας.
Υπάρχουν καταστάσεις που απαγορεύουν την πραγματοποίηση άσκησης;
Τα εμπύρετα σύνδρομα, οι καρδιοπάθειες καθώς και η έντονη απορρύθμιση των τιμών του σακχάρου απαιτούν ειδικούς χειρισμούς σχετικά με την πραγματοποίηση η μη άσκησης. Συζητήστε το θέμα με τον ενδοκρινολόγο σας.
Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να προσέχω κατά τη διάρκεια της άσκησης;
Δε θα πρέπει να καταπονώ ιδιαίτερα το σώμα μου κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Αν νιώσω συμπτώματα υπογλυκαιμίας θα πρέπει να μετρήσω το σάκχαρό μου. Αν νιώσω πόνο στο στήθος ή δύσπνοια ή αν χάσω τις αισθήσεις μου θα πρέπει να αναζητήσω άμεσα ιατρική βοήθεια.
Προσέχω τα όργανα που χρησιμοποιώ να είναι καθαρά χωρίς ιδρώτα, σε αντίθετη περίπτωση χρησιμοποιώ ένα πανάκι με αντισηπτικό για να τα καθαρίσω. Αποφεύγω να βάζω τα χέρια μου στο στόμα και να τρώω ή να πίνω κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτός εάν το επιβάλει η τιμή του σακχάρου μου και πάντα μετά από καλό πλύσιμο των χεριών σας.
Κάνω μπάνιο μετά την επιστροφή μου στο σπίτι.
Δεν ξεχνώ ποτέ το πρόγραμμα εμβολιαστικής μου κάλυψης.
Συζητήστε το θέμα με τον ενδοκρινολόγο σας
Πηγή: https://goo.gl/Wx74tF