Μια διατροφή την περίοδο της νηστείας μπορεί να είναι εξίσου ισορροπημένη χωρίς να υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις. Ένα απο τα βασικά είναι και η πρωτεΐνη που βρίσκεται κατά βάση σε ζωικής παραγωγής τρόφιμα, τα οποία σε νηστεία δεν καταναλώνονται.
Υπάρχουν 5 διαφορετικές πηγές-πλήν τις ζωικές- όπου μπορούν να λάβουν την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη σε πρωτεΐνη:
1.Tofu– Τυρί σόγιας- 48g
2.Φασόλια σόγιας-36g
3.Λούπινα-36g
4.Ηλιόσποροι-33g
5.Φιστίκια Peanut- 28g
6.Φυστικοβούτυρο-26g
7.Φακές (άβραστες)-26g
8.Φασόλια kidney (άβραστα)-25g
9.Οστρακοειδή (γαρίδες, αστακός, καβούρι) ωμά μ.ο.- 20g
10.Μαλάκια (χταπόδι/καλαμάρι/σουπιά) ωμά μ.ο.- 16g