Φολικό οξύ

Φολικό οξύ

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon6 min read
Spread the love

Το φολικό οξύ που ονομάζεται επίσης βιταμίνη Β9, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Β.

Tο φολικό οξύ, ως υδατοδιαλυτή βιταμίνη, διαλύεται στο νερό. Για αυτό,  οι ποσότητες που δεν χρειάζονται στον οργανισμό δεν αποθηκεύονται, αλλά αποβάλλονται από τα ούρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται κάθε μέρα να προσλαμβάνει από τη διατροφή ή από συμπληρώματα, την ποσότητα φολικού οξέος που χρειάζεται. Το φολικό οξύ χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συμπληρώματα διατροφής.

Δράση

Ο ρόλος που έχει το φολικό οξύ στον οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς χρειάζεται για τη δημιουργία νέων κυττάρων, για τη σύνθεση του DNA και του RNA. Παράλληλα είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών. .

Το φολικό οξύ σε συνέργεια με τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Β12 βοηθούν τον οργανισμό μας στο να μεταβολίζει, να διασπά, να χρησιμοποιεί και να συνθέτει νέες πρωτεΐνες.

Χρήση

Το φολικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες ή για αυτές που επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για την πρόληψη εκ γενετής ανωμαλιών του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η δισχιδής ράχη (η σπονδυλική στήλη του μωρού δεν αναπτύσσεται σωστά) και άλλες ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού ή του εγκεφάλου (ανεγκεφαλία). Είναι σημαντικό στις γυναίκες που είναι έγκυες ή που θέλουν να μείνουν έγκυες, να υπάρχουν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα φολικού οξέος. Για αυτό στις γυναίκες αυτές συστήνεται να παίρνουν κάθε μέρα τουλάχιστον 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέως, καθώς συμβάλει στην πρόληψη των προαναφερόμενων ανωμαλιών του κεντρικού νευρικού συστήματος στα παιδιά.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα δράση της βιταμίνης Β9 είναι το ότι μειώνει στο αίμα τη συγκέντρωση της ομοκυστεΐνης.

Η ομοκυστεΐνη όταν είναι αυξημένη στο αίμα φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.  Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί βάσει ερευνών ότι η αυξημένη συγκέντρωση φολικού οξέως στο αίμα απομακρύνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Η μακροχρόνια χορήγηση φολικού οξέως βρέθηκε να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.

Εκείνο που επισημαίνουμε είναι ότι επιβεβαιώνεται η ευεργετική δράση του φολικού οξέως στο αγγειακό σύστημα.

Το φολικό οξύ μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων αιμορραγικού τύπου. Τα εγκεφαλικά επεισόδια αιμορραγικού τύπου οφείλονται σε ρήξη εγκεφαλικών αρτηριών. Η αιμορραγία που προκύπτει προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Είναι αιτία μόνιμων αναπηριών και θανάτων. Σύμφωνα με σουηδικές έρευνες, τα υψηλά επίπεδα φολικού οξέως στο αίμα και στη διατροφή, συσχετίζονταν με χαμηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο αιμορραγικού τύπου. Ωστόσο, το φολικό οξύ δεν βρέθηκε να προσφέρει προστασία από τα εγκεφαλικά επεισόδια ισχαιμικού τύπου.

Υπερδοσολογία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι από την υπερδοσολογία φολικού οξέος, καθώς δε θεωρείται ότι έχει τοξική δράση. Ωστόσο υπάρχουν τιμές ανεκτικότητας ενός οργανισμού σε φολικό οξύ και παρατίθενται στον πίνακα 

ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΦΟΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Επίπεδο ηλικίας (mcg/day)
Νήπια 0-12 μηνών Δεν είναι γνωστή η ποσότητα
Παιδιά 1-3 χρόνων 300
Παιδιά 4-8 χρόνων 400
Παιδιά 9-13 χρόνων 600
Έφηβοι 14-18 χρόνων 800
Ενήλικες 19 χρόνων + 1.000

 

Ανεπάρκεια

 Σε περίπτωση ανεπάρκειας του φολικού οξέος, παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης τα οποία σχετίζονται με αυξημένες καρδιαγγειακές παθήσεις.
Το φολικό οξύ συνδέεται άμεσα με την βιταμίνη Β12, έτσι σε περιπτώσεις μακροχρόνιας ανεπάρκειας τόσο του φολικού οξέος όσο και της Β12, μπορεί να οδηγηθούμε στην εμφάνιση μεγαλοβλαστικής ή μακροκυτταρικής αναιμίας.

Συμπτώματα

Η έλλειψη του οργανισμού σε φολικό οξύ οδηγεί σε αναιμία, γκρίζα μαλλιά, έλκος στο στόμα, έλκος στο πεπτικό σύστημα, διάρροια, γλωσσίτιδα, προβλήματα ανάπτυξης.

Στην αναιμία λόγω έλλειψης φολικού οξέος και Β12 παρατηρούνται συμπτώματα όπως κούραση, αδυναμία και δυσκολία στην αναπνοή.

Συνιστώμενη πρόσληψη

Ο πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει τη συνιστώμενη πρόσληψη του φολικού οξέος  σε μικρογραμμάρια ημερησίως στα διάφορα επίπεδα ηλικίας.

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΦΟΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Επίπεδο Ηλικίας Ηλικία Άρρεν (mcg/day) Θήλυ

(mcg/day)

Νήπια 0-6 μηνών 65 (AI) 65 (AI)
Νήπια 7-12 μηνών 80 (AI) 80 (AI)
Παιδιά 1-3 χρόνων 150 150
Παιδιά 4-8 χρόνων 200 200
Παιδιά 9-13 χρόνων 300 300
Έφηβοι 14-18 χρόνων 400 400
Ενήλικες 19 χρόνων + 400 400
Εγκυμοσύνη Όλες οι ηλικίες 600
Θηλασμός Όλες οι ηλικίες 500

 

Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ

Ο πίνακας περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ και την ποσότητα της περιεχόμενης βιταμίνης σε μικρογραμμάρια :

Τρόφιμο Ποσότητα Φολικό (mcg)
Δημητριακά πρωινού 1 φλιτζάνι 200-400
Χυμός πορτοκάλι 1 ποτήρι 83
Σπανάκι μαγειρεμένο 1/2 φλιτζάνι 132
Σπαράγγια μαγειρεμένα 1/2 φλιτζάνι (~ 6 σπαράγγια) 134
Φακές μαγειρεμένες 1/2 φλιτζάνι 179
Ρεβύθια μαγειρεμένα 1/2 φλιτζάνι 141
Γίγαντες μαγειρεμένοι 1/2 φλιτζάνι 78
Ψωμί 1 φέτα 20 (Folic acid)*
Ζυμαρικά μαγειρεμένα 1 φλιτζάνι 60 (Folic acid)*
Ρύζι μαγειρεμένο 1 φλιτζάνι 60 (Folic acid)*

 

Μερικά ακόμα  τρόφιμα που είναι πλούσια σε φολικό οξύ:

1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Λάχανο, κράμβη
2. Φρούτα: Μπανάνες, φράουλες

3. Εμπλουτισμένα τρόφιμα: Το φολικό οξύ προστίθεται σε εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως δημητριακά και σε συμπληρώματα διατροφής
4. Συκώτι
5. Κρέας πουλερικών, χοιρινό
6.  Θαλασσινά, κυρίως τα μαλάκια

 

Βιβλιογραφία

  1. Linus Pauling Institute
  2. Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Folate. Dietary Reference Intakes: Thiamin, Riboflavin, Niacin, Vitamin B6, Folate, Vitamin B12, Pantothenic Acid, Biotin, and Choline. Washington, D.C.: National Academy Press; 1998:196-305. (National Academy Press)
  3. Choi SW, Mason JB. Folate and carcinogenesis: an integrated scheme. J Nutr. 2000;130(2):129-132. (PubMed)
  4. Bailey LB, Gregory JF, 3rd. Folate metabolism and requirements. J Nutr. 1999;129(4):779-782. (PubMed)
  5. Gerhard GT, Duell PB. Homocysteine and atherosclerosis. Curr Opin Lipidol. 1999;10(5):417-428. (PubMed)
  6. Herbert V. Folic acid. In: Shils M, Olson JA, Shike M, Ross AC, eds. Modern Nutrition in Health and Disease. 9th ed. Baltimore: Lippincott Williams & Wilkins; 1999:433-446.
  7. Bailey LB. Dietary reference intakes for folate: the debut of dietary folate equivalents. Nutr Rev. 1998;56(10):294-299. (PubMed)
  8. Bailey LB, Gregory JF, 3rd. Polymorphisms of methylenetetrahydrofolate reductase and other enzymes: metabolic significance, risks and impact on folate requirement. J Nutr. 1999;129(5):919-922. (PubMed)
  9. Kauwell GP, Wilsky CE, Cerda JJ, et al. Methylenetetrahydrofolate reductase mutation (677C–>T) negatively influences plasma homocysteine response to marginal folate intake in elderly women. Metabolism. 2000;49(11):1440-1443. (PubMed)
  10. Shane B. Folic acid, vitamin B-12, and vitamin B-6. In: Stipanuk M, ed. Biochemical and Physiological Aspects of Human Nutrition. Philadelphia: W.B. Saunders Co.; 2000:483-518.
  11. Eskes TK. Open or closed? A world of difference: a history of homocysteine research. Nutr Rev. 1998;56(8):236-244. (PubMed)
  12. McNulty H, Cuskelly GJ, Ward M. Response of red blood cell folate to intervention: implications for folate recommendations for the prevention of neural tube defects. Am J Clin Nutr. 2000;71(5 Suppl):1308S-1311S. (PubMed)
  13. Spina bifida and anencephaly before and after folic acid mandate–United States, 1995-1996 and 1999-2000. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2004;53(17):362-365. (PubMed)
  14. Mills JL, Signore C. Neural tube defect rates before and after food fortification with folic acid. Birth Defects Res A Clin Mol Teratol. 2004;70(11):844-845. (PubMed)
  15. Scholl TO, Johnson WG. Folic acid: influence on the outcome of pregnancy. Am J Clin Nutr. 2000;71(5 Suppl):1295S-1303S. (PubMed)
  16. Boushey CJ, Beresford SA, Omenn GS, Motulsky AG. A quantitative assessment of plasma homocysteine as a risk factor for vascular disease. Probable benefits of increasing folic acid intakes. JAMA. 1995;274(13):1049-1057. (PubMed)
  17. Seshadri N, Robinson K. Homocysteine, B vitamins, and coronary artery disease. Med Clin North Am. 2000;84(1):215-237. (PubMed)
  18. Malinow MR, Bostom AG, Krauss RM. Homocyst(e)ine, diet, and cardiovascular diseases: a statement for healthcare professionals from the Nutrition Committee, American Heart Association. Circulation. 1999;99(1):178-182. (PubMed)
  19. Voutilainen S, Rissanen TH, Virtanen J, Lakka TA, Salonen JT. Low dietary folate intake is associated with an excess incidence of acute coronary events: The Kuopio Ischemic Heart Disease Risk Factor Study. Circulation. 2001;103(22):2674-2680. (PubMed)
  20. Dose-dependent effects of folic acid on blood concentrations of homocysteine: a meta-analysis of the randomized trials. Am J Clin Nutr. 2005;82(4):806-812. (PubMed)
  21. Clarke R, Lewington S, Sherliker P, Armitage J. Effects of B-vitamins on plasma homocysteine concentrations and on risk of cardiovascular disease and dementia. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2007;10(1):32-39. (PubMed)
  22. Bazzano LA, Reynolds K, Holder KN, He J. Effect of folic acid supplementation on risk of cardiovascular diseases: a meta-analysis of randomized controlled trials. JAMA. 2006;296(22):2720-2726. (PubMed)
  23. Updated guidelines advise focusing on women’s lifetime heart risk. Update gives definitive answers on HRT, aspirin, supplements [Web site]. Available at: http://www.goredforwomen.org/newsroom/02_20_2007.html. Accessed March 14, 2007.
  24. Kim YI, Baik HW, Fawaz K, et al. Effects of folate supplementation on two provisional molecular markers of colon cancer: a prospective, randomized trial. Am J Gastroenterol. 2001;96(1):184-195. (PubMed)
  25. Cravo ML, Pinto AG, Chaves P, et al. Effect of folate supplementation on DNA methylation of rectal mucosa in patients with colonic adenomas: correlation with nutrient intake. Clin Nutr. 1998;17(2):45-49. (PubMed)
  26. Sanjoaquin MA, Allen N, Couto E, Roddam AW, Key TJ. Folate intake and colorectal cancer risk: a meta-analytical approach. Int J Cancer. 2005;113(5):825-828. (PubMed)
  27. Su LJ, Arab L. Nutritional status of folate and colon cancer risk: evidence from NHANES I epidemiologic follow-up study. Ann Epidemiol. 2001;11(1):65-72. (PubMed)
  28. Terry P, Jain M, Miller AB, Howe GR, Rohan TE. Dietary intake of folic acid and colorectal cancer risk in a cohort of women. Int J Cancer. 2002;97(6):864-867. (PubMed)
  29. Giovannucci E, Rimm EB, Ascherio A, Stampfer MJ, Colditz GA, Willett WC. Alcohol, low-methionine–low-folate diets, and risk of colon cancer in men. J Natl Cancer Inst. 1995;87(4):265-273. (PubMed)
  30. Slattery ML, Potter JD, Samowitz W, Schaffer D, Leppert M. Methylenetetrahydrofolate reductase, diet, and risk of colon cancer. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1999;8(6):513-518. (PubMed)
  31. Ma J, Stampfer MJ, Giovannucci E, et al. Methylenetetrahydrofolate reductase polymorphism, dietary interactions, and risk of colorectal cancer. Cancer Res. 1997;57(6):1098-1102. (PubMed)
  32. Cole BF, Baron JA, Sandler RS, et al. Folic acid for the prevention of colorectal adenomas: a randomized clinical trial. JAMA. 2007;297(21):2351-2359. (PubMed)
  33. Kim YI. Does a high folate intake increase the risk of breast cancer? Nutr Rev. 2006;64(10 Pt 1):468-475. (PubMed)
  34. Rohan TE, Jain MG, Howe GR, Miller AB. Dietary folate consumption and breast cancer risk. J Natl Cancer Inst. 2000;92(3):266-269. (PubMed)
  35. Sellers TA, Kushi LH, Cerhan JR, et al. Dietary folate intake, alcohol, and risk of breast cancer in a prospective study of postmenopausal women. Epidemiology. 2001;12(4):420-428. (PubMed)
  36. Zhang S, Hunter DJ, Hankinson SE, et al. A prospective study of folate intake and the risk of breast cancer. JAMA. 1999;281(17):1632-1637. (PubMed)
  37. Weir DG, Molloy AM. Microvascular disease and dementia in the elderly: are they related to hyperhomocysteinemia? Am J Clin Nutr. 2000;71(4):859-860. (PubMed)
  38. Ebly EM, Schaefer JP, Campbell NR, Hogan DB. Folate status, vascular disease and cognition in elderly Canadians. Age Ageing. 1998;27(4):485-491. (PubMed)
  39. Snowdon DA, Tully CL, Smith CD, Riley KP, Markesbery WR. Serum folate and the severity of atrophy of the neocortex in Alzheimer disease: findings from the Nun study. Am J Clin Nutr. 2000;71(4):993-998. (PubMed)
  40. Luchsinger JA, Tang MX, Miller J, Green R, Mayeux R. Relation of higher folate intake to lower risk of Alzheimer disease in the elderly. Arch Neurol. 2007;64(1):86-92. (PubMed)
  41. Morris MC, Evans DA, Schneider JA, Tangney CC, Bienias JL, Aggarwal NT. Dietary folate and vitamins B-12 and B-6 not associated with incident Alzheimer’s disease. J Alzheimers Dis. 2006;9(4):435-443. (PubMed)
  42. Morris MC, Evans DA, Bienias JL, et al. Dietary folate and vitamin B12 intake and cognitive decline among community-dwelling older persons. Arch Neurol. 2005;62(4):641-645. (PubMed)
  43. Wang HX, Wahlin A, Basun H, Fastbom J, Winblad B, Fratiglioni L. Vitamin B(12) and folate in relation to the development of Alzheimer’s disease. Neurology. 2001;56(9):1188-1194. (PubMed)
  44. Seshadri S, Beiser A, Selhub J, et al. Plasma homocysteine as a risk factor for dementia and Alzheimer’s disease. N Engl J Med. 2002;346(7):476-483. (PubMed)
  45. Hendler SS, Rorvik DR, eds. PDR for Nutritional Supplements. Montvale: Medical Economics Company, Inc; 2001.
  46. Apeland T, Mansoor MA, Strandjord RE. Antiepileptic drugs as independent predictors of plasma total homocysteine levels. Epilepsy Res. 2001;47(1-2):27-35. (PubMed)

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts