Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν είναι η μόνη πηγή μαγνησίου και χλωροφύλλης.
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση των ανδρών (RDA) είναι 400 χιλιοστόγραμμα και των γυναικών 310 mg την ημέρα
- Σπανάκι – 1 φλιτζάνι: 157 χιλιοστόγραμμα (40% DV)
- Σέσκουλα – 1 φλιτζάνι: 154 χιλιοστόγραμμα (38% DV)
- Σπόροι κολοκύθας – 1/8 φλιτζάνι: 92 χιλιοστόγραμμα (23% DV)
- Γιαούρτι ή κεφίρ – 1 φλιτζάνι: 50 χιλιοστόγραμμα (13% DV)
- Αμύγδαλα – 1 ουγκιά: 80 χιλιοστόγραμμα (20% DV)
- Μαύρα φασόλια – ½ φλιτζάνι: 60 χιλιοστόγραμμα (15% DV)
- Αβοκάντο – 1 μέτριο: 58 χιλιοστόγραμμα (15% DV)
- Σύκα – ½ φλιτζάνι: 50 mg (13% DV)
- Μαύρη σοκολάτα – 1 τετράγωνο: 95 χιλιοστόγραμμα (24% DV)
- Μπανάνα – 1 μέτριο: 32 χιλιοστόγραμμα (8% DV)
Άλλα τρόφιμα που είναι επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν: σολομός, κόλιανδρο, κάσιους, κατσικίσιο τυρί και τις αγκινάρες.