συν-αδυνατίζω, Συν-Αδυναττίζω

Το πρωτοποριακό ομαδικό πρόγραμμα αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς Συν-αδυνατίζω που έχουν σχεδιάσει η ψυχολόγος Ράνια Μπούμη και η διαιτολόγος Αγγελική Κορδαλή έγινε δεκτό και θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο τον προσεχή Ιούλιο.

Οι δύο ειδικοί έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα 10 συναντήσεων που συνδυάζει διατροφική εκπαίδευση με τεχνικές γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις των πρώτων ομάδων και τα αποτελέσματα του προγράμματος φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό διαρκή βελτίωση και η παρουσίασή του στο παγκόσμιο συνέδριο αναμένεται να ανατροφοδοτήσει τις ειδικούς με χρήσιμα σχόλια.

Η Ράνια Μπούμη είναι ψυχολόγος-γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Η Αγγελική Κορδαλή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές.

Η ιδέα του προγράμματος προήλθε από την κλινική τους εμπειρία και τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους με άτομα με προβλήματα βάρους.