Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι έντονοι ρυθμοί, πολλές φορές μας οδηγούν σε αποκλίσεις από αυτό που ονομάζουμε σωστή διαβίωση, καλή και ορθή διατροφή,  με λίγα λόγια   wellness. Οι συνέπειες γίνονται εύκολα ορατές με το πέρασα του χρόνου. Αύξηση σωματικού βάρους, αυξημένες τιμές εξετάσεων, προβλήματα υγείας. Αποτέλεσμα; Αύξηση δαπανών για φαρμακευτική αγωγή, χαμένες ώρες εργασίας.

Όλα αυτά αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους. Μικρές τροποποιήσεις και παρεμβάσεις όμως στην καθημερινή διατροφική πραγματικότητα, μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά να βελτιώσουμε το wellness:

 • στη συνολική βελτίωση της ποιότητας της διατροφής
 • στη διαχείριση του σωματικού βάρους και την διατήρηση του σε σωστά επίπεδα
 • στη βελτίωση της διατροφής της οικογένειας
 • στη διαχείριση παθολογικών καταστάσεων
 • στην ανάπτυξη σωστής καταναλωτικής αντίληψης και συμπεριφοράς

Ένα πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης σε εργαζόμενους είναι πολύ παραπάνω από μια απλή προσπάθεια διαχείρισης του σωματικού βάρους. Είναι μια δια βίου εκπαίδευση, μια εκπαιδευτική διαδικασία που ενημερώνει και επιμορφώνει έγκυρα τον συμμετέχοντα για όλα τα διατροφικά ζητήματα που τον αφορούν. Με τρόπο παραστατικό και διαδραστικό και απόλυτα χρηστικό ώστε να μπορέσει να μεταφέρει άμεση την πληροφορία στην καθημερινότητά του.

Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει:

 • Θεματικές ομιλίες
 • Προσωπικές συναντήσεις
 • poster που αναρτώνται στο χώρο της εργασίας
 • τρίπτυχα φυλλάδια με συμπυκνωμένες οδηγίες
 • ενημερωτικά μηνιαία newsletter με γενικές οδηγίες αλλά και συνταγές φαγητού
 • θεματικές καμπάνιες με συστηματική και προοδευτική χορήγηση πληροφοριών

Με βάση τη φιλοσοφία αυτή, σχεδιάσαμε επίκαιρα προγράμματα συμβατά με την σύγχρονη πραγματικότητά μας.

Για αυτή τη περίοδο θα θέλαμε να σας προτείνουμε τα παρακάτω:

Ενήμερος καταναλωτής και καθημερινή διατροφή
Μια ενημερωτική καμπάνια που σαν στόχο έχει να εκπαιδεύσει το καταναλωτή στο περιεχόμενο της διατροφικής ετικέτας, στις πληροφορίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία και στο πως η καθημερινή της χρήση μπορεί να να συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής.
Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της καμπάνιας και στο τομέα της καθημερινής συντήρησης τροφίμων
Διατροφή του παιδιού στο σχολείο (και όχι μόνο)
Η απάντηση στα καθημερινά διατροφικά ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και ειδικότερα τους εργαζόμενους. Πληροφορίες, οδηγίες αλλά και συνταγές μαγειρικής που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, λειτουργική αλλά κυρίως διατροφικά ορθή.
Υπάρχει και η δυνατότητα εξειδικευμένης παρέμβασης σε εγκύους και θηλάζουσες από διαιτολόγο διατροφολόγο, πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού

Πρωινό το βασικότερο γεύμα
Ενημερωτική καμπάνια επικεντρωμένη στο πρωινό. Με ενημερωτικό υλικό που που αναδεικνύει τη σημασία του και παρουσιάζει όλες τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της απουσίας του. Με πολλές συνταγές αλλά και οδηγίες για τους συμμετέχοντες. Η συγκεκριμένη καμπάνια μπορεί να αποτελέσει και τη βάση για παροχές σε είδος προς τους εργαζόμενους με πολύ χαμηλό κόστος.

Γλουτένη και πεπτικό σύστημα
Εδώ και μερικά χρόνια στην καθημερινότητά μας έχει εισβάλλει μια άγνωστη, φοβερή και τρομακτική ουσία η «γλουτένη». Οι «ειδικοί» την καταδικάζουν για την αύξηση όλων των ασθενειών στον άνθρωπό, αλλά και στα κατοικίδια, από τον καρκίνο και τα αυτόανοσα νοσήματα, μέχρι τις ψυχικές διαταραχές και φυσικά για την παχυσαρκία. Τι πραγματικά ισχύει; Και ποιοι χειρισμοί πρέπει να γίνουν από αυτούς που πραγματικά πάσχουν από γλουτένη;

Διαιτολόγος στο χώρο της εργασίας
Πολύπλευρο πρόγραμμα παρέμβασης με στόχους

 • Την ενημέρωση των εργαζομένων για θέματα διατροφής
 • Την εξειδικευμένη παρέμβαση σε ομάδα εργαζομένων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας
 • Την συστηματική προσωπική παρακολούθηση εργαζόμενων που επιθυμούν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος
 • Την παρέμβαση στο εργασιακό περιβάλλον με τη σήμανση των γευμάτων της καντίνας και την ανάρτηση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές επιλογές σε αυτή κατά περίπτωση.

Το πρόγραμμα αυτό έχει υιοθετηθεί τμηματικά ή και συνολικά από μεγάλες εταιρείες (ΙΚΕΑ / Fourlis – MSD).

Όλα τα προγράμματα μας, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από Πτυχιούχους Διαιτολόγους Διατροφολόγους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος.