Για να μην γίνουμε: Τι κάνεις; Κιλά, εσύ Κιλά και εγώ!

Για να μην γίνουμε: Τι κάνεις; Κιλά, εσύ Κιλά και εγώ!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Πριν από λίγους μήνες είχα δει αυτό το ποστ, που δε θυμάμαι αλλά γέλασα πολύ! Να όμως που ήρθε ο καιρός που αυτή η μικρή συνομιλία είναι πολύ εύκολο να γίνει η πραγματικότητα όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου.

Για όλους μας είναι δύσκολη αυτή η περίοδος του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, άπλετος χρόνος για σκότωμα και το τσιμπολόγημα τρόπος διαφυγής για τους περισσότερους!

Να μην πιάσω το μαγείρεμα, προσωπικά από πολυάσχολη επαγγελματίας βρέθηκα βασίλισσα  της κουζίνας, ετοιμάζοντας καθημερινά όχι μόνο το φαγητό της οικογένειας αλλά και πολλά άλλα! Πιστεύω ότι οι περισσότερες ταυτίζεστε! Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά που ετοιμάζουμε κάποιος θα τα φάει, ποιόοοος φυσικά η οικογένεια! Έτσι ο κίνδυνος να βγούμε από αυτήν την καραντίνα τροφαντοί είναι πολύ μεγάλος!

Ως διατροφολόγος, μαμά και γυναίκα έχω να σας προτείνω τα εξής:

  1. Προμηθευτείτε με άφθονα φρούτα και λαχανικά.

2. κάθε μέρα να υπάρχουν στο  τραπέζι σας 1-2 σαλάτες διαφορετικές (επαρκή πρόσληψη σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα)

3. Τα απογεύματα σας φτιάξτε όμορφες φρουτοσαλάτες, στολίστε το πιάτο να είναι δελεαστικό για μικρούς και μεγάλους. Ενισχύστε τη γλύκα με μέλι και κανέλλα. Από το να τσιμπήσουμε το κέικ, σοκοφρετίτσα, μπισκοτάκι είναι πολύ καλύτερο. Δε λέω ωραία τα παραπάνω αλλά αν έχουμε γεμίσει την κοιλιά μας με φρούτα, το να φάμε ένα μπισκοτάκι δε θα μας πειράξει!

4. Πολύ βασικό είναι να συνεχίσουμε την κίνηση! Όσο και να περιορίσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά εάν ο καναπές έχει πάρει το σχήμα του σώματός μας η αύξηση βάρους είναι δεδομένη! Βάλτε βίντεο γυμναστικής και κουνηθείτε! Χορέψτε με τα παιδιά σας και αφήστε τα να σας παρασύρουν σε ωραίους ρυθμούς και κινήσεις!

Το ξαναλέω εύκολο δεν είναι αλλά όχι ακατόρθωτο!

Το καλύτερο δε, το άφησα για το τέλος. Κάθε φορά που η βαρεμάρα σας οδηγεί στο ψυγείο ή το ντουλάπι κάντε την ερώτηση στον εαυτό σας! Πεινάω πραγματικά ή απλά βαριέμαι, εάν βαριέμαι το να φάω τα πάντα θα το αλλάξει;

Αυτά από μένα με πολύ αγάπη! Να θυμάστε διαιτολόγοι ή όχι στο ίδιο καζάνι βράζουμε!

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts