Ένεση χαράς

Ένεση χαράς

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μέσα στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση ξεχάσαμε να εκμεταλλευτούμε το τώρα. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ένεση χαράς.

Περνάνε οι μήνες, οι μέρες, οι ώρες και τα λεπτά και όλοι ανυπομονούμε να κηρύξουν επίσημα το τέλος αυτής της πανδημίας που έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας σε όλα κυριολεκτικά τα επίπεδα.

Ένα από τα επίπεδα που έχει επηρεάσει η νέα πραγματικότητα είναι η δημιουργία παραπάνω ελεύθερου χρόνου στην καθημερινότητα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και ο μέσος άνθρωπος που υποστήριζε ότι δεν έχει χρόνο για γυμναστική τώρα σίγουρα θα έχει έστω μισή ώρα μέσα στη μέρα του να κάνει αυτό το ΔΩΡΟ στον εαυτό του.

Η συνεχής ενασχόληση μας με ένα είδος δραστηριότητας οδηγεί στο να λαμβάνουμε την ώρα της προπόνησης αλλά και μετα-προπονητικά πολλά οφέλη για την σωματική αλλά και την ψυχολογική μας υγεία.

Όσων αφορά την ψυχολογική μας υγεία, με την άσκηση

  1. παράγονται
  2. απελευθερώνονται και
  3. διοχετεύονται

στην κυκλοφορία του αίματος ενδορφίνες.

Τις ενδορφίνες θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε και σαν μια ΈΝΕΣΗ ΧΑΡΑΣ καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του ατόμου που ασκείται αφού δρουν κατά της γήρανσης και του άγχους. Για παράδειγμα, μετά από τριάντα λεπτά αεροβικής γυμναστικής το άτομο έχει αύξηση ενδορφινών μέχρι και 500%.

Το φυσικό αυτό  αντικαταθλιπτικό, βοηθάει σε συνέχεια στην ενδυνάμωση του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησής μας καθώς επίσης ενδυναμώνει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Συμπερασματικά, εκμεταλλευόμαστε την κάθε στιγμή που περνάει και βρίσκουμε έστω 30 λεπτά μέσα στη μέρα μας να βγούμε για γυμναστική, η φύση μας περιμένει να την εξερευνήσουμε.

Η πανδημία αυτή θα περάσει, το θέμα είναι πώς θα μας βρει εμάς σωματικά και κυρίως ψυχολογικά.

πηγή

(Ρούσσου, Φανή. «Γυμνάστε τις ορμόνες σας…». nutritheories.gr. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2017.)

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts