Η πρώτη μέρα της γυμναστικής

Η πρώτη μέρα της γυμναστικής

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Καλώς ήρθατε στον τρομακτικό κόσμο της γυμναστικής!

Για πολλούς η ιδέα της εγγραφής σε ένα γυμναστήριο ή σε κάποια άλλη αθλητική δραστηριότητα συνοδεύεται με τον φόβο διάφορων ερωτημάτων όπως

«Θα βγάλω όλη την προπόνηση?»

«Θα έχω καλό προπονητή/τρια?»

«Θα με κοιτάνε όλοι γιατί έχω παραπάνω κιλά?»

«Θα έχω βοήθεια στα όργανα και στις ασκήσεις ?»

«Θα με σχολιάζουν επειδή δεν θα τα κάνω καλά και θα γελάνε μαζί μου οι έμπειροι;»

Τόσα και άλλα τόσα έχω ακούσει και έχω σκεφτεί η ίδια στο παρελθόν από εν δυνάμει ασκούμενους.

Όλοι αυτοί οι φόβοι έχουν γεννηθεί για κάποιους λόγους και βασίζονται σε περιστατικά, όπως:
  1. Το απαράδεκτο βλέμμα γυμναστών και ασκούμενων σε περίπτωση που δουν κάποιον με παραπάνω κιλά να γυμνάζεται.
  2. Η ανεπαρκής βοήθεια προς τους ασκούμενους από εμπειρικούς γυμναστές με ελάχιστες γνώσεις.
  3. Η απασχόληση σε γυμναστήρια ‘’γυμναστών’’ με ανεπαρκή εκπαίδευση.

Και άλλα τόσα που δεν τα αναφέρω για να μην σας κουράσω.

Θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν όλα αυτά αξίζει να σας στερούν την ενασχόληση σας με κάποια αθλητική δραστηριότητα και κατά συνέπεια την πρόληψη για την υγεία σας?

Φυσικά και ΟΧΙ, η πρώτη μέρα γυμναστικής και γενικά η γυμναστική κρύβει έναν φανταστικό κόσμο που θα πρέπει να επισκεφθείτε χωρίς κανέναν φόβο και ενδοιασμό.

Πάμε να δούμε πως θα έπρεπε να είναι η πρώτη μέρα σας

  1. Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τα απαραίτητα (πετσέτα και νερό), όπως και ότι έχετε ντυθεί με άνετα ρούχα κατάλληλα για γυμναστική.
  2. Φτάνοντας στον χώρο θα πρέπει πρώτα να συνομιλήσετε με κάποιον επαγγελματία προπονητή ή προπονήτρια ο οποίος θα σας πάρει ένα ιστορικό υγείας δηλαδή θα μάθει για εσάς αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξει σχετικά με την υγεία σας (π.χ. μυοσκελετικό πόνο ή άσθμα) αλλά και τους στόχους σας (δηλαδή γιατί ξεκινήσατε γυμναστήριο?).
  3. Σύμφωνα με το παραπάνω θα πρέπει να σας βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης και τουλάχιστον για λίγες μέρες να σας επιβλέπει ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχετε κάποιο κίνδυνο να τραυματιστείτε από κάποια λάθος κίνηση ή στάση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας.
  4. Ο προπονητής ή η προπονήτρια που θα σας συνοδεύει στο πρόγραμμα σας θα πρέπει να σας ενθαρρύνει και να σας ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ και όχι να σας ΚΡΙΝΕΙ ή να σχολιάζει την περιφέρειά σας και το παραπάνω λίπος στην κοιλιά σας.
  5. Η προπόνηση θα πρέπει να είναι χαμηλής έντασης και κυρίως γύρω από την εκμάθηση της τεχνικής και χρήσης των οργάνων ενώ στο τέλος πρέπει να ακολουθήσουν διατάσεις. Δηλαδή μην περιμένετε με την πρώτη μέρα να μπείτε στα βαθιά καθώς δεν θα αποτελέσει ενθαρρυντικό παράγοντα να συνεχίσετε να πηγαίνετε αν για το υπόλοιπο της εβδομάδα δεν θα είστε λειτουργικοί, λόγω πόνων.

Έτσι απλά και όμορφα θα έχετε ολοκληρώσει την πρώτη μέρα γυμναστικής σας, και θα μπείτε στον κόσμο του FITNESS. Σε περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω δεν συμβεί μην ξεχνάτε «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Συμβουλή μου είναι πριν πάτε σε κάποιο χώρο να χρησιμοποιήσετε πιθανές συστάσεις από τους γύρω σας, δηλαδή να σας έχουν μιλήσει με θετικά σχόλια  και μην παραλείψετε να βεβαιωθείτε ότι ο υπεύθυνος γυμναστής σας είναι επαγγελματίας γυμναστής και όχι απλά εμπειρικός.

Ο κόσμος της γυμναστικής είναι για όλους και ειδικά για αυτούς που το έχουν ανάγκη, απαντήστε στα αδιάκριτα βλέμματα όπως μόνο εσείς ξέρετε και μην αφήσετε κανένα παράγοντα να σας σταματήσει να καταφέρετε και να διατηρήσετε το στόχο σας.

QUOTE OF THE DAY :

«Being underestimated is one of the biggest competitive advantages you can have»

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts