Άννα Καλαρίτη

Άννα Καλαρίτη

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η  Άννα Καλαρίτη, συνεργάζεται και παρέχει τις υπηρεσίες της στην επιστημονική ομάδα epimorfosi.eu σαν εκπαιδεύτρια διαβήτη για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.

Είναι πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία & Διατροφή (MSc) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει δίπλωματα ειδίκευσης στην ασφάλεια τροφίμων και εκτίμησης ρίσκου από την Ανώτατη Σχολή του Άμστερνταμ, στις διατροφικές διαταραχές από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, καθώς και στα συστήματα χορήγησης ινσουλίνης από το κέντρο εκπαίδευσης Disetronic / Roche στην Ελβετία.

Έχει πιστοποιηθεί στη διαχείριση του στρες από το Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Δ.Β.Μ. – Ε.Κ.Π.Α.).

Συμμετείχε στην έρευνα «Επιπολασμός Μεταβολικού Συνδρόμου σε παιδιά σχολικής ηλικίας και παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή του», στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 2009 έως το 2018 εργάστηκε στην εταιρεία Roche Diagnostics Hellas, στο τμήμα της Accu-Chek ως εκπαιδεύτρια διαβήτη. Τα καθήκοντα περιελάμβαναν την ενημέρωση και εκπαίδευση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και τις οικογένειες αυτών, σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η ορθή χρήση αντλιών ινσουλίνης, συστημάτων συνεχούς καταγραφής σακχάρου, μετρητών σακχάρου αίματος, ηλεκτρονικών ιατρικών εφαρμογών (application), τα ισοδύναμα υδατανθράκων, το γλυκαιμικό δείκτη, το γλυκαιμικό φορτίο γεύματος, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής με σκοπό την βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους.

Η Άννα Καλαρίτη είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), πάρεδρο μέλος της Ελληνικής  Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηρωσκλήρωσης (ΕΕΑ).

Συμμετείχε ενεργά στο Διαβητικό Χωριό, το 2017 υπό την αιγίδα του ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, καθώς επίσης και στο 2ο Breakfast Festival, του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Άρωμα Ελλάδας» και παρουσίασε θέματα όπως: οι διατροφικοί κίνδυνοι στο μαγείρεμα, η συμβολή των δημητριακών στην διατροφή μας και οι εναλλακτικοί τρόποι άσκησης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Κιν.: 6982800953

Τηλ.: 2106542255

annkalariti@gmail.com

gr.linkedin.com/in/anna-kalariti

 

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts