Ματίνα Κουτρουμπή – Κλινική Εργοφυσιολόγος

Ματίνα Κουτρουμπή – Κλινική Εργοφυσιολόγος

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η Ματίνα Κουτρουμπή είναι Κλινική Εργοφυσιολόγος-Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (πολλοί το μπερδεύουν με τη φυσικοθεραπεία, αλλά δεν έχει καμία σχέση).

Σαν Κλινική Εργοφυσιολόγος η δουλειά της είναι να αξιολογεί τη φυσική σου κατάσταση, να σχεδιάζει το δικό σου μοναδικό-όπως και εσύ- πρόγραμμα άσκησης, να σε συμβουλεύει και να σε επιβλέπει, να σε εκπαιδεύει και να αξιολογεί τα αποτελέσματα της προπόνησης σου με άσκηση, γιατί όπως είπαμε κάνει άσκηση και όχι φυσικοθεραπεία. Στην ουσία είναι η personal trainer σου, απλά οι γνώσεις της, της επιτρέπουν να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης για σένα, ανάλογα με τα φάρμακα που ίσως παίρνεις ή τις παθήσεις που έχεις.

Άλλωστε έχει Διδακτορικό στην Ιατρική Αθηνών για τη μελέτη της επίδρασης της άσκησης στην υγεία και κλινική εμπειρία 20 χρόνων σε μεγάλα Νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και την Πιστοποίηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM) ως Κλινική Εργοφυσιολόγος με παγκόσμια αναγνώριση και πιθανότατα είναι η μόνη που την έχει στην ΕΛΛΑΔΑ.

Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά ενώ ταυτόχρονα είναι συντάκτρια σε αρκετά από αυτά. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό ιατρικών συνεδρίων, κάνοντας ομιλίες για την επίδραση της άσκησης σε κλινικούς πληθυσμούς, και είναι ενεργό μέλος σε επιστημονικές εταιρείες που αφορούν το αντικείμενο της εξειδίκευσής της [μεταξύ άλλων της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας και Αποκατάστασης (ΕΛΕΡΓΑ), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), του Εθνικού Δικτύου Πτώσεων και Καταγμάτων (FNN Greece), της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS),του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης (Π.Σ.Ε.Α.Α.), της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημίας και Φυσιολογίας της Άσκησης (ΕΕΒΦΑ)]. Τέλος έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές υγείας και έχει δώσει συνεντεύξεις τόσο στην τηλεόραση όσο και σε διεθνή ραδιοφωνικές εκπομπές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Balanced

Τατοϊου & Αχαρνών 2, 145 61 Κηφισιά

Tηλ: 210 6255446 / 6936692606

mkoutroumpi@balanced.gr

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts