Νίκη Τζουγανάκη, MSc Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Νίκη Τζουγανάκη, MSc Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η Νίκη Τζουγανάκη είναι πτυχιούχος Διατροφολόγος-Διαιτολόγος του ΑΤΕΙ Σητείας από το 2005. Η ερευνητική πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα τις διατροφικές συνήθειες παιδιών 10-12 ετών στον Νομό Λασιθίου στα πλαίσια ενός Πανελλήνιου προγράμματος αξιολόγησης και παρέμβασης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με την πρακτική της άσκηση ως Διατροφολόγος – Διαιτολόγος στο Διαιτολογικό Γραφείο του Ζουμπανέα Ευάγγελου στην Νέα Ιωνία της Αττικής.

Το 2006 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο εκπαίδευσης Ιατρικής Επιστήμης (MSc) στην Ανθρώπινη Διατροφή με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή από το Πανεπιστήμιο Γλασκόβης στη Σκωτία. Συμμετείχε σε πιλοτική ερευνητική εργασία με θέμα το αποτέλεσμα της οξείας άσκησης στην προσοχή των παιδιών. Μόλις επέστρεψε στην πατρίδα της το 2006, το Ρέθυμνο Κρήτης δημιούργησε το ιδιωτικό της διαιτολογικό γραφείο.

Το 2007-2008 παρακολούθησε εκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την παχυσαρκία στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Αττικής

Από το 2010  έως το 2011  παρακολούθησε την εκπαίδευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές σε ενηλίκους, παιδιά και εφήβους από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών στην Αττική.

Το 2011 ανέλαβε την διατροφική εκπαίδευση ενηλίκων από το ΚΕΕ Ρεθύμνου

Από το 2016 έως το 2017 δίδαξε το μάθημα της «Διαιτητικής» στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΙΕΚ MBS Ρεθύμνου

Το 2018 ξεκίνησε να εργάζεται ως διατροφολόγος στην Κοιν.Σ.Επ. ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής Μέθεξις στο Ρέθυμνο.

Συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια σε ομιλίες με θέμα τη Διατροφή όλων των ηλικιών. Είναι συνεργάτιδα σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης για ενημέρωση των μαθητών, καθώς επίσης και τον γονέων τους για την υγιεινή Διατροφή. Έχει αρθρογραφήσει σε επιστημονικές ηλεκτρονικές σελίδες και περιοδικά(www.diatrofi.gr, Γονείς εν δράσει κ.λπ.). Επίσης έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα « Ρέθεμνος», το περιοδικό «Rethymnon, the magazine» και το περιοδικό «BEST». Παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Είναι, τέλος, μέλος της Ένωσης Διατροφολόγων-Διαιτολόγων Ελλάδος, καθώς επίσης και του Nutrition Society Σκωτίας.

Κλείσε σήμερα μια online συνεδρία εδώ!

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 6974437737

Διεύθυνση: Δημητρακάκη 31, 74132 Ρέθυμνο

E-mail: yourdietitiannt@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/groups/104075565370/about/

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts