Ζάχου Μαρία

Ζάχου Μαρία

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η Ζάχου Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα.

Σπούδασε Οικιακή Οικονομία & Οικολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μέσω κατατακτηρίων σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
(πρώην ΑΤΕΙ). Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου Διατροφολόγου.

Πραγματοποίησε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στην Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Ευτύχιος Πατσίδης & Σια Ο.Ε., στο τμήμα της Διατροφής όπου και ασχολήθηκε με τη διατροφική διαχείριση κλινικών περιστατικών.

Στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας διεξήγαγε έρευνα με θέμα “Αξιολόγηση κατάσταση θρέψης και ποιότητα ζωής σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση”, σε συνεργασία με τη συνάδελφο Χριστίνα Κατσάρκα, τους Καθηγητές Λαμπρινή Κοντοπούλου και Οδυσσέα Ανδρούτσο και τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης όπου έκανε τη πρακτική της.

Είναι μέλος στην ΕΔΔΕ και παρευρίσκεται σε σεμινάρια και συνέδρια με σκοπό την συνεχή ενημέρωση της στα νέα επιστημονικά δεδομένα του κλάδου.

Από το 2020, αποτελεί έναν από τους εξειδικευμένους Διαιτολόγους από το Πανεπιστήμιο Monash στην Αυστραλία πάνω στη διαχείριση ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, με την χρήση της Low Fodmap δίαιτας. Τέλος, αυτή την περίοδο είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974618400
Email: mariazahou@yahoo.gr

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts