5 πράγματα που πρέπει σίγουρα να κάνεις αυτό το καλοκαίρι

5 πράγματα που πρέπει σίγουρα να κάνεις αυτό το καλοκαίρι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και φυσικά ξεκούραση. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε στις διακοπές μας, είτε είναι νωρίς, είτε είναι αργά. Διακοπές που τις χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε “να βγάλουμε και αυτό το Χειμώνα” . Όμως οι διακοπές είναι επίσης και μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βάλουμε σε κίνηση και μερικά ακόμα πράγματα.

1. Απέκτησε ξανά πρόγραμμα και σειρά στο φαγητό σου. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον με πολλές διαφοροποιήσεις, είναι αυτονόητο πολλές φορές να χάνεται και η διατροφική μας σειρά. Ευκαιρία λοιπόν να ξαναθυμηθούμε τι και πότε είναι το πρωινό, να καταλάβουμε ότι πρόγευμα δεν είναι οι δύο γουλιές καφέ στα όρθια και τα δύο κρακεράκια στα κλεφτά. Αλλά και ότι το βραδινό δεν σημαίνει παραγγελία από έξω αλλά κανονικά μαγειρεμένο φαγητό.

2. Να ανακαλύψουμε την μάσηση (και την απόλαυση) της τροφής αφήνοντας πίσω την κατάποση και το φαγητό στα πεταχτά και στο πόδι. Καθίστε στο τραπέζι Σε όλα τα γεύματα. Και φάτε με αργό ρυθμό, μασώντας καλά κάθε μπουκιά. Έκπληξη! Θα δείτε ότι τα μυστηριώδη φουσκώματα (σε μεγάλο ποσοστό) θα φύγουν.

3. Συνδέστε το φαγητό με την καθημερινότητα σας. Είναι ευκαιρία να οργανώσετε νοητικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο το πως τρώτε. Μετά το ντύσιμο σας το πρωί να υπάρχει το πρωινό. Πιείτε τον καφέ σας και τελειώνοντας τον φάτε το φρούτο σας. Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα και αφού φάτε αρκετή (τουλάχιστον την μισή) ξεκινήστε και το κύριο γεύμα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα και περπατήστε μετά τον απογευματινό σας καφέ.

4. Βάλτε ένα εφικτό διατροφικό στόχο και υλοποιήστε τον. Να φάτε 2-3 φρούτα την ημέρα ή να διπλασιάσετε τη σαλάτα που τρώτε καθημερινά. Να μειώσετε το αλάτι στο φαγητό σας ή να σταματήσετε να τρώτε τηγανητά. Ακόμα καλύτερα να αυξήσετε τα μαγειρευτά λαχανικά και τα όσπρια στη διατροφή σας και να σταματήσετε να συνδυάζετε κάθε γεύμα σας με ρύζι, πατάτα ή μακαρόνια.

5. Να καθίσετε σε κάθε γεύμα μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους, γύρω από ένα τραπέζι. Το φαγητό, το οικογενειακό γεύμα, δεν είναι απλά μια συνάθροιση για να καταναλώσετε τροφή. Είναι ένα μικρό σχολείο διατροφικής συμπεριφοράς για τα νεαρότερα μέλη. Αλλά και ένα αληθινό, ουσιαστικό σημείο συνάντησης των μελών της οικογένειας σαν σύνολο σε μια χρονική στιγμή.

Το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία να βρούμε ξανά (διατροφικά) τον εαυτό μας. Όχι να κάνουμε κάποιο στερητικό πρόγραμμα διατροφής. Αλλά να φάμε κανονικά και φυσιολογικά χωρίς να καταπίνουμε το τροφή και τα άγχη μας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts