Αδυνάτισμα με τρέλα!

Αδυνάτισμα με τρέλα!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Βαρεθήκατε τον διαιτολόγο; Δεν έχετε χρήματα για να τον πληρώσετε; Όλες σας οι προσπάθειες ήταν αποτυχημένες; Έχετε πάει σε τόσους πολλούς που πλέον τα έχετε ακούσει όλα; Είναι γεμάτο το συρτάρι σας από κάθε λογής δίαιτες και προγράμματα διατροφής; Παρόλα αυτά όμως θέλετε να χάσετε γρήγορα τα κιλά σας αλλά και να κάνετε του κεφαλιού σας; Πλέον μπορείτε μόνοι σας.

Γιατί σημασία δεν έχει ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα. Και υπάρχουν ένα σωρό ρητά να υποστηρίξουν τη θέση αυτή, το αποτέλεσμα μετράει και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οπότε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε κανένα σας αγαπημένο φαγητό μπορείτε να χάσετε χαλαρά 3-5 κιλά.

Να οι λύσεις

  • Κόψτε το χέρι σας. Θα ξεφορτωθείτε περίπου 4 κιλά. Ανάλογα με το ποιο χέρι θα κόψετε (το γυμνασμένο ή όχι) θα έχετε μια απώλεια μερικών γραμμαρίων.
  • Βγάλτε το συκώτι σας και αφαιρέστε τον εγκέφαλο. Από περίπου 1,4 κιλό το κάθε ένα όργανο με την μία θα χάσετε 3 κιλά.
  • Θέλετε τον εγκέφαλό σας; Κόψτε τα δύο πόδια, τη μία παλάμη και αφαιρέστε τον ένα πνεύμονα. Όλα μαζί μας δίνουν κοντά στα 3 κιλά.
  • Μια ακόμα βολική μέθοδος και με πολύ καλά αποτελέσματα είναι και η αφαίρεση δέρματος. Σε ένα σώμα 75 περίπου κιλών το 1/4 του δέρματος ζυγίζει περίπου 6 κιλά. Όχι άσχημα.
  • Το κεφάλι (ολόκληρο) είναι μια χαρά επιλογή Είναι περίπου το 33% του σωματικού μας βάρους. Οπότε μην διστάσετε. Κόψιμο σύριζα.
  • Σας φαίνονται υπερβολικά όλα τα παραπάνω; Και δεν είναι υπερβολική η αποφυγή κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών γιατί περιέχουν ζάχαρη; Η μήπως δεν είναι υπερβολική η αποκλειστική κατανάλωση ζυμαρικών (στο βωμό επίτευξης ενός συγκεκριμένου σκόρ ή στην αναγκαιότητα πιστής τήρησης ενός ανορθολογικού μοντέλου διατροφής).
  • Αν τα παραπάνω σας φαίνονται αστεία πως θα χαρακτηρίζατε άραγε την κατανάλωση εναλλακτικών γλυκαντικών (εξωτικής προέλευσης) με παραπλήσιο θερμιδικό περιεχόμενο (προς τα ΠΑΝΩ) με αυτό της ζάχαρης, που όμως είναι “εγκεκριμένα” από τους “ειδικούς”, γιατί δεν είναι ζάχαρη. Και ας υπάρχουν αποδείξεις ότι η αγαύγη και η ζάχαρη καρύδας είναι εξίσου βλαπτικές στην υπερκατανάλωση τους.
  • Θέλετε και άλλη τρέλα; Απλά γίνετε μέλος σε μία από τις πολλές ομάδες “ενημέρωσης” που υπάρχουν στα διάφορα social media. Εκεί το κάθε απίθανο λιποδιαλυτικό γιατροσόφι βρίσκει την δικαίωσή του και την επιβεβαίωσή του από κάθε γραφικό και μη. Που θα κάνει διάγνωση μέσα από τα γραφόμενα σας και θα σας δώσει συμβουλές που διάβασε σε “έγκυρο” blog/ site που το πήρε από αλλού και το οποίο και αυτό το πήρε από αλλού και φυσικά η αρχή του δημοσιεύματος χάνεται στα βάθη του διαδυκτίου. Τι και αν αυτός που ρωτάει μπορεί να είναι στα όρια της ανορεξίας. Και αν μέσα από τα γραφόμενά του “κραυγάζει” το πρόβλημά του. (και που ξεκάθαρα μπορεί να διακρίνει ο εκπαιδευμένος διαιτολόγος). Σημασία έχει να αποφύγει την κακιά ζάχαρη και να γεμίσει το ράφι του με τα φυσικά υγιεινά γλυκαντικά. Επίσης δεν πειράζει να κάνει εμετό αυτό που τρώει. Σημασία έχει να το βγάλει από μέσα του πριν απορροφήσει την κακιά ζάχαρη. Μετά μπορεί να φάει όσο θέλει (και να το ξαναβγάλει πάλι).
  • Θέλετε πιο μεγάλη τρέλα; Μπορείτε να φάτε όσο φαγητό θέλετε (από το ίδιο όμως είδος) μέσα σε μία ώρα και οι θερμίδες να μην αυξηθούν, να μην μετρούν. Τι δεν σας φτάνει; Θέλετε και άλλο; Μπορείτε να φάτε όσο ψωμί θέλετε από Ζέα (που καταπολεμά τα αυτοάνοσα και τον αυτισμό, ναι τέτοια γράφουν) μιας και δεν έχει θερμίδες. Θέλετε πιο πολύ παράνοια; Αν πίνετε γάλα θα πάθετε διαβήτη τύπου Ι μιας και η καζεΐνη που είναι βασικό συστατικό της κόλας προκαλεί Διαβήτη τύπου Ι.

Η αλήθεια

Πίσω από κάθε τέτοια παρανοϊκή δήλωση προτροπή, κρύβεται ένας ΑΣΧΕΤΟΣ (και μερικές φορές απατεώνας) που λανσάρει – προωθεί μία διατροφικά μόδα και πολλές φορές συγκεκριμένα προϊόντα.

Τραγικό αλλά αληθινό. Τις πιο πολλές φορές η ισχυρή επιθυμία για απώλεια βάρους, η απελπισία και έλλειψη ψυχραιμίας και σωστής κρίσης οδηγεί τα βήματα σε μη ορθολογικές και μακροχρόνια αποτελεσματικές λύσεις.

Γιατί δυστυχώς για πολλούς σημασία έχει η ένδειξη της ζυγαριάς και όχι η ίδια η υγεία. Και επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Πηγή: http://www.buzzfeed.com/carolynkylstra/this-is-gonna-hurt?bffb&utm_term=4ldqpgp#.svjxAnP29 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts