5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις μετά το Πάσχα

5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις μετά το Πάσχα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το Πάσχα τελείωσε, η επόμενη στάση για διακοπές θα είναι του καλοκαιριού. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αυξηθούν οι διαφημίσεις και οι προτροπές για απώλεια βάρους. Αντισταθείτε στην εκμετάλλευση των ενοχών σας από τα social media, επικεντρωθείτε στους δικούς σας στόχους και μην επιτρέψετε να κάνετε τα παρακάτω λάθη.

Τι να ΜΗΝ κάνω

 1. Συνεχίζετε το μοτίβο κατανάλωσης σας όπως το Πάσχα.
  Μπείτε ξανά στην ρουτίνα σας. Αν δείτε ότι είναι εφικτό, βάλτε και έναν στόχο υγείας για τη βελτίωση σας αλλά κυρίως επιστρέψτε στις καλές σας συνήθειες.
 2. Αφήνετε το φαγητό στη τύχη του.
  Προετοιμάστε το φαγητό σας πριν πεινάσετε. Είναι απόλυτα κατανοητό ότι οι περισσότεροι βγήκαμε από τις κουζίνες μας, αν πηγαίναμε σε τραπέζια κτλ. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο μαγείρεμα διότι θα σας βοηθήσει όταν θα πεινάσετε να έχετε κάτι έτοιμο (έτσι αποφεύγετε και το φαγητό από έξω) και να μην καθυστερήσετε τη κατανάλωση.
 3. Ζυγίζεστε.
  Το βάρος που θα δείτε την επόμενη μέρα του Πάσχα (ή και μερικές φορές και τις επόμενες μέρες) δεν αντικατοπτρίζει το τί έγινε στον οργανισμό σας τις προηγούμενες μέρες. Στη περίπτωση που έχετε καταναλώσει πολύ νάτριο (ζύμες, αλάτι, σάλτσες, κτλ) τότε η ζυγαριά θα δείξει μεγαλύτερη αύξηση από αυτή που συμβαίνει στη πραγματικότητα. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί στη περίπτωση υπερκατανάλωσης αλκοολούχων ποτών. Το συμπέρασμα είναι: «Ζυγιστείτε μια εβδομάδα μετά και αφού έχετε επιστρέψει στις συνήθειες σας»
 4. Ξεκινάτε αποτοξίνωση.
  Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να προκληθεί τεχνητά από διάφορα σκευάσματα ή αποφυγή τροφίμων. Τα συμπληρώματα διατροφής που το υπόσχονται ή οι (δήθεν) ειδικοί με τον αποκλεισμό συγκεκριμένων τροφίμων, θα σας ταλαιπωρήσουν και στο τέλος μπορεί να έχετε και αρκετές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών ή γαστρεντερικές διαταραχές.
 5. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο για να κάψετε τις θερμίδες του πασχαλινού τραπεζιού.
  Ο μεταβολισμός είναι ένα σύστημα που μπορεί να επηρεαστεί από την συστηματική άσκηση. Το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο με σκοπό την ακραία γυμναστική και κίνητρο τις ενοχές από το φαγητό, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Φροντίστε όπως είπαμε και νωρίτερα, να επιστρέψετε στην καθημερινότητα σας και αν αυτή περιλάμβανε την γυμναστική είναι κάτι πολύ θετικό και μια υγιεινή συνήθεια. Αν η γυμναστική δεν είναι ήδη στη καθημερινότητα σας, καλό θα ήταν να ενταχθεί. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σταδιακά και με την επίβλεψη ενός επαγγελματία για αποφυγή τραυματισμών.

Για να συνοψίσουμε

Το Πάσχα που πέρασε δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία διατροφική δοκιμασία στην οποία εμπλεκόμαστε. Ακριβώς για αυτό τον λόγο και θα πρέπει να σκεφτούμε ποια θέλουμε να είναι η στάση μας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις πριν, κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως (και επειδή το αναλύουμε) μετά. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αποφασίστε ότι «ό,τι έγινε έγινε!». Οι δράσεις σας από εδώ και πέρα δε χρειάζεται να επηρεαστούν από τα σωστά ή τα λάθη που κάνατε για δύο, τρεις ή τέσσερις μέρες.

Ξεκινήστε να κάνετε αλλαγές που διατηρούνται στο χρόνο, και συνήθως αυτές οι αλλαγές δεν είναι ούτε πολύ ακραίες αλλά ούτε έχουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts