Δίαιτα στις διακοπές;

Δίαιτα στις διακοπές;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η δίαιτα στις διακοπές είναι ένα κεφάλαιο που όλοι λίγο πολύ το σκεφτόμαστε! Μέχρι στιγμής τα πηγαίνεις περίφημα με το πρόγραμμα της διατροφής σου, η ζυγαριά κατεβαίνει οι μετρήσεις λίπους είναι εκπληκτικές και λίγο πριν τις διακοπές αρχίζεις να αγχώνεσαι!

Από την άλλη είναι και αυτός ο δεκαπενταύγουστος με τα γνωστά πανηγύρια και ότι σημαίνει αυτό! Φαγητό παντού, παγωτά, γλυκά, χαμός και εσύ στη μέση με το πλάνο στο χέρι πασχίζεις να κρατηθείς στο ύψος σου! Τι κάνουμε τώρα;

Ως διατροφολόγος αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος κ εγώ όπως και εσύ σου λέω ΧΑΛΑΡΩΣΕ!

Οι διακοπές είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, διακοπή από την καθημερινότητα , τη ρουτίνα αλλά και όλες αυτές τις στρεσογόνες καταστάσεις!

Σίγουρα μέχρι τώρα έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι την τροφή σου σε ένα μεγάλο βαθμό, ακολούθησε τους βασικούς κανόνες για ισορροπημένη διατροφή και μη φοβάσαι τίποτα!

Το λίπος που χάθηκε σωστά δεν μπορεί να επιστρέψει σε 7-10 μέρες! Βγες, απόλαυσε το ποτό σου, απόλαυσε το φαγητό σου, ακόμα και αυτόν τον “ρημαδολουκουμά” στην παραλία, γέμισε τις μπαταρίες σου, πάρε μία ανάσα! Μετά συνεχίζεις πάλι, πιο δυνατά!

Ακόμη και αν επιστρέψεις με 1 κιλό παραπάνω, πλέον ξέρεις ότι θα χαθεί!

Το να βλέπεις όλους τους γύρω σου στις διακοπές να τρώνε τα πάντα και εσύ να μετράς τις μπουκιές τους με το φρούτο στο χέρι δεν παλεύεται και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

Χαλαρώνουμε λοιπόν, απολαμβάνουμε τις λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και “αδειάζουμε”.

Καλές και ξέγνοιαστες διακοπές σε όλους!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts