Με μικρά βήματα

Με μικρά βήματα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Απογοητευμένοι από τις επιδόσεις των ημερών; Θυμωμένοι από το παραστράτημα στο τελευταίο γιορτινό γεύμα; Ηττημένοι από την επιθυμία για γλυκά; Ακούτε την φωνούλα της αναβολής να ψιθυρίζει “Άστο μωρέ για μετά τις γιορτές, η πιατέλα με τα γλυκά έχει μερικά ακόμα υπόλοιπο”; Νοιώθετε την ανάγκη να βυθιστείτε στο πάτο της κατσαρόλας με εκείνο το special φαγητό και να ξεχάσετε τα πάντα;

Η απάντηση είναι απλή, “Αυτά συμβαίνουν και θα ξαναγίνουν”. Το ζήτημα είναι ο τελικός προορισμός.

Όσο θυμό και αν νοιώθετε, όσο και απογοητευμένοι αν είστε από τον εαυτό σας και από τις επιδόσεις των ημερών, η αλήθεια είναι ότι ξημέρωσε μία ακόμα νέα μέρα και πάλι έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε πορεία και να κάνετε την διαφορά. Να ξεφύγετε από την παγίδα της αναβολής και “…από αύριο”. Να ξεβολευτείτε μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Όχι μην ορκιστείτε ότι θα χάσετε ΟΟΟΟΟΛΑ τα κιλά, ούτε ότι δεν θα ξαναφάτε ποτέ γλυκά / αγαπημένα φαγητά / λιχουδιές κλπ. Ούτε να ξεκινήσετε να κάνετε μεγαλόπνοα πλάνα άσκησης και εντατικής παρακολούθησης προγραμμάτων σε γυμναστήρια κλπ. Όλα αυτά εύκολα μπορούν να ανατραπούν και να ακυρωθούν από την καθημερινότητά μας εφόσον δεν υπάρχουν αποφάσεις για αλλαγή πορείας σε μη ρεαλιστική βάση. Γιατί πάντα θα υπάρχουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις, το παιδί που θα πρέπει να πάει σε κάποια δραστηριότητα, ο χρόνος που θα απαιτηθεί να γίνει μια δουλειά της τελευταίας στιγμής στο γραφείο.

Και τι κάνουμε;

Αντί λοιπόν να δίνετε όρκους και υποσχέσεις που πιθανότατα (η ζωή είναι μεγάλη) θα παραβιάσετε, αντί να κάνετε μεγαλόσχημες δηλώσεις και βαρύγδουπες ανακοινώσεις μπροστά από το καθρέφτη, κάντε κάτι απλό. Πάρτε την απόφαση να φροντίσετε τον εαυτό σας. Και το σημαντικότερο, σκεφτείτε θετικά και δημιουργικά. Δείτε το κάθε εμπόδιο σαν μια πιθανή ευκαιρία για να κάνετε κάτι διαφορετικό.

  • Ο χρόνος αναμονής των παιδιών μέχρι να τελειώσουν τη δραστηριότητα, είναι μια ευκαιρία για περπάτημα.
  • Τα υπόλοιπα των φαγητών από μια σπιτική γιορτή μπορούν να γίνουν πολλά μικρά γεύματα σε όλη την εβδομάδα (που θα εξοικονομήσουν χρόνο για άσκηση).
  • Οι μετακινήσεις ανάμεσα στις δραστηριότητες των παιδιών μπορούν να γίνουν αφορμή για βάδισμα.
  • Η μη αγορά τροφίμων επειδή δεν προλάβατε τα καταστήματα ανοικτά μπορεί να είναι μια αφορμή να πειραματιστείτε σε μια δημιουργική μαγειρική με όσα υλικά έχετε υπόλοιπα.
    Και η αλυσίδα των εμποδίων που γίνονται ευκαιρίες δεν έχει τελειωμό.

Αποφασίστε να είστε ευέλικτοι στην υλοποίηση και όχι στην αιτιολόγηση της αναβολής της προσπάθειας σας. Τολμήστε να αναπροσαρμόστε τους στόχους σας στο μέτρο του εφικτού ωθώντας τα όρια προς τα πάνω και όχι συμβιβαζόμενοι με το μικρότερο και ευκολότερο αποτέλεσμα. Στη πορεία σίγουρα θα υπάρξουν λάθη και ανατροπές. Ξεκινήστε με μικρά βήματα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα και θα σας βάλουν σε μία τροχιά αυτοβελτίωσης και μόνιμης αλλαγής.

Γιατί το αποτέλεσμα δεν κρίνεται στη ζυγαριά αλλά στην αλλαγή του τρόπου ζωής.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts