Εισαγωγή αυγού σε βρέφη.

Εισαγωγή αυγού σε βρέφη.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το αυγό θεωρείται από πολλούς τροφή που προκαλεί αλλεργίες και για αυτό το λόγο συνηθίζουν να προτείνουν την αργοπορημένη εισαγωγή στο διατροφικό πλάνο ενός βρέφους.

Η περιεκτικότητα του αυγού σε λιποδιαλυτές βιταμίνες, πρωτεΐνη σίδηρο και ασβέστιο, το κάνει μια από τις τροφές που πρέπει να εισάγονται νωρίς, σε ένα τελειόμηνο υγειές βρέφος.

Αφού λοιπόν κάποιος έχει εισάγει τη βασική πηγή σιδήρου, δηλαδή το κόκκινο κρέας και το κοτόπουλο, μπορεί να προχωρήσει στην εισαγωγή του αυγού. Ναι καλά κατάλαβες, σημαίνει ότι μπορείς να εισάγεις το αυγό στη διατροφή του μωρού σου από τον 7ο κιόλας μήνα.

Πώς εισάγω το αυγό;

Ξεκινάς με μια κουταλιά κρόκο, την επόμενη δίνεις 2 κουταλιές κοκ με στόχο μέσα στη βδομάδα να έχει φάει όλο τον κρόκο. Βολεύει το αυγό να είναι μελάτο, αν όμως δεν αρέσει στο μωρό σκέτος ο κρόκος, μπορείς να τον προσθέσεις στη φρουτόκρεμα, στις ποσότητες που αναφέρθηκαν.
Εφόσον δεν παρατηρείς σημάδια αλλεργίας, συνεχίζεις με το ασπράδι ακολουθώντας την παραπάνω τακτική. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι αν κάποιος εμφανίζει αλλεργία στο αυγό, αυτό οφείλεται συνήθως στην πρωτεΐνη που περιέχει το ασπράδι.

Και αν δεν του αρέσει γευστικά;

Αν το αυγό δεν είναι το αγαπημένο του, προκειμένου να πάρει τα τόσο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιέχει, δοκιμάζεις να δώσεις ομελέτες με τα λαχανικά που έχεις ήδη εισάγει (π.χ τριμμένο κολοκύθι) ή μπανανοκρέπες.

Τα παραπάνω αποτελούν καλές επιλογές για πρωινό, απογευματινό ή ακόμα και για γεύμα σε μια έκτακτη περίπτωση.
Αν ούτε αυτή η μορφή ξετρελαίνει το μωρός σου, τότε μπορείς να κάνεις αυγολέμονο στο κρέας ή να το προσθέσεις σε μπιφτέκι.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23217450

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts