Γιορτές και γλυκά, τι κάνουμε με τα παιδιά, πόσα επιτρέπεται να καταναλώσουν;

Γιορτές και γλυκά, τι κάνουμε με τα παιδιά, πόσα επιτρέπεται να καταναλώσουν;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μπορεί να είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τα Χριστούγεννα, τα γλυκά εδέσματα όμως των ημερών έχουν ήδη πλημμυρίσει τις βιτρίνες των φούρνων και ζαχαροπλαστείων εδώ και ένα μήνα!

Όπου και να πας ,τα βρίσκεις μπροστά σου και είναι όλα τόσο μα τόσο ελκυστικά!

Η αλήθεια είναι πως με το που ξεκινά ο στολισμός των πόλεων και τα λαμπιόνια ανάβουν, όλοι, μικροί και μεγάλοι μπαίνουμε σε αυτό το υπέροχο εορταστικό κλίμα, μέσα στο οποίο φυσικά τα γλυκά των ημερών έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο! Τσουρέκια, δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα κάθε λογής αρχίζουν να στολίζουν τα σπίτια μας και όπως είναι απόλυτα λογικό η υπερκατανάλωση ξεκινά!

Πώς το διαχειριζόμαστε λοιπόν; Πόσα μπορεί να καταναλώσει ένα παιδί χωρίς να το επιβαρύνει; “Παν μέτρον άριστον” θα πούμε και εδώ!

Τι κάνουμε;

Μερικές λοιπόν συμβουλές για να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

  • Το ότι είναι γιορτές δε σημαίνει ότι ξεχνάμε τη σωστή διατροφή, ή βγάζουμε γεύματα και τα αντικαθιστούμε καθημερινά με γλυκίσματα. Φροντίζουμε να υπάρχει καθημερινά το σωστό και πλήρες πρωινό, όπως και τα 5 γεύματα που λέμε εμείς οι διατροφολόγοι συνεχώς!
  • Δεν ξεχνάμε τα φρούτα, καθώς αυτά πολύ εύκολα μπορούν να ικανοποιήσουν τη γλυκιά ανάγκη των παιδιών(μικρών και μεγάλων)!
  • Μπορούμε να επιτρέψουμε ένα μικρό γλυκό ακόμη και σε καθημερινή βάση, εφόσον όμως φροντίσουμε η δραστηριότητα του παιδιού να συνεχιστεί. Εάν το παιδί μας ξαφνικά στις διακοπές κλειστεί μέσα στο σπίτι, και περισσότερο θα πεινάει επειδή θα βαριέται, και περισσότερα γλυκά θα καταναλώσει γιατί είναι το πιο εύκολο σνακ και γιατί πολύ απλά είναι και το πιο νόστιμο!
  • Μπορείτε να δώσετε ένα γλυκάκι πριν από κάποιο περίπατο ή βόλτα για ψώνια.
  • Επιπρόσθετα , φροντίστε να μην έχετε 4-5 είδη γλυκισμάτων στο σπίτι! Εάν υπάρχει ποικιλία, εννοείται πως ένα μικρό παιδί θα επιχειρήσει να γευτεί τουλάχιστον 2-3 από αυτά, γιατί πολύ απλά είναι παιδί και ζηλεύει!
  • Τέλος , μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας ποιο light επιλογές ώστε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους, αλλά και να μπορούν να απολαύσουν κάτι πιο υγιεινό!

Η ουσία του θέματος

Η ουσία των εορτών, δεν είναι τα γλυκά, δεν είναι το φαγητό, αλλά ο ποιοτικός χρόνος που μπορούμε να απολαύσουμε  παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Δώστε λοιπόν βάση στην ουσία αυτών των ημερών, χαρείτε, χαμογελάστε με την ψυχή σας , κινηθείτε!

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts