Καλαμαράκια Κατσαρόλας

Καλαμαράκια Κατσαρόλας

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα καλαμαράκια κοκκινιστά. Οι φίλοι των θαλασσινών θα την λατρέψουν.

Υλικά για 4 – 5 μερίδες

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • Ντομάτα
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Βάζουμε στη χύτρα το κρεμμύδι μαζί με τα
καλαμαράκια και τα σοτάρουμε. Αφού εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το κρασί και στη
συνέχεια μετά από ένα λεπτό τη ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για δέκα λεπτά. Τέλος αφού ανοίξουμε τη χύτρα
προσθέτουμε το ανάλογο ελαιόλαδο.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Καλαμαράκια Κατσαρόλας

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά. Το ιδανικό πιάτο για Σαρακοστή αλλά και μεζέ για την Κ. Δευτέρα.

Υλικά για 4 – 5 μερίδες

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • Ντομάτα
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Βάζουμε στη χύτρα το κρεμμύδι μαζί με τα
καλαμαράκια και τα σοτάρουμε. Αφού εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε το κρασί και στη
συνέχεια μετά από ένα λεπτό τη ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για δέκα λεπτά. Τέλος αφού ανοίξουμε τη χύτρα
προσθέτουμε το ανάλογο ελαιόλαδο.

Share this article

Related Posts