Τα νουντλς (νούγιες) αποτελούν τα παραδοσιακά ζυμαρικά της κουζίνας των Ασιατικών λαών. Ειδικά όταν είναι παρασκευασμένα από ρύζι ή όσπρια δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη γι αυτό και είναι ιδιαίτερα εύπεπτα για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες.
Υλικά
- 500 γραμμ. νουντλς από ρύζι
- 500 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια
- δύο φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- δύο καρότα ψιλοκομμένα
- ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ένα φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
- μισό φλιτζάνι νερό
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το κρέας με τη σόγια σως, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βράζουμε τα νουντλς για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο γουόκ και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας.
Ανακατεύουμε και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα νουντλς ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 6 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό ανακατεύοντας και πάλι για να μην κολλήσουν τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 4 λεπτά.
Σημείωση: Το γουόκ μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα μεγάλο
αντικολλητικό τηγάνι.